Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Kingston Digital Europe Co LLP, vyrábajúca produkty typu flash ako dcérska spoločnosť Kingston Technology Company, Inc., najväčšieho nezávislého výrobcu pamäťových produktov na svete, uvádza na trh Best-in-Class šifrované USB flash disky Kingston IronKey™ D500S, s hardvérovým šifrovaním na armádnej úrovni pre zabezpečenie tranzitu utajovaných dát.

D500S má certifikát FIPS 140-3 Level 3 (v procese schvaľovania) s novými vylepšeniami od inštitútu NIST, ktoré pre vládne a vojenské použitie vyžadujú zabezpečený upgrade mikroprocesorov pre ešte silnejšiu bezpečnosť a ochranu proti útokom. Sebatestovanie disku D500S pri spustení zabezpečí, že prekročenie teploty alebo napätia povedú k vypnutiu disku. Disk je vybavený robustným zinkovým puzdrom, ktoré je vodotesné1, prachotesné1, odolné voči vibráciám a nárazom podľa armádnych štandardov2, odolné proti pretlačeniu a má špeciálnu epoxidovú výplň, ktorá chráni vnútorné súčiastky pred fyzickými útokmi.

Na prístup k dátam ponúka možnosť použitia viacerých hesiel s možnosťou režimu komplexného hesla alebo prístupovej frázy3 a umožňuje používateľom prevziať zodpovednosť za svoje dáta, čo uľahčuje zapamätanie hesla na odomknutie s prísnym zabezpečením. Správca môže resetovať heslo používateľa a povoliť jednorazové heslo na obnovu prístupu v prípade, že používateľ zabudne heslo. Správca aj používateľ môžu nastaviť režim iba na čítanie, ktorý chráni jednotku pred škodlivým softvérom na nedôveryhodných systémoch, a správca môže tiež nastaviť globálny režim iba na čítanie až do zresetovania. Aby sa dáta nedostali do nepovolaných rúk, môže správca zadať heslo Crypto-Erase, ktoré zničí dáta a resetuje disk, aby sa zabránilo neoprávnenému prístupu v kompromitujúcich situáciách.

D500S obsahuje funkcie, ktoré nájdete aj v rade Kingston IronKey, ako sú 256-bitové šifrovanie XTS-AES, ochrana pred útokmi BadUSB a Brute Force, digitálne podpísaný firmware, virtuálna klávesnica4 na ochranu pred keyloggermi a screenloggermi. Disk D500S obsahuje ako prvý na trhu možnosť Dual Hidden Partition, kde môže správca vytvoriť dva zabezpečené oddiely (partície) vlastnej veľkosti pre správcov i používateľov, čo umožňuje vytvorenie skrytého úložiska súborov, ktoré je možné podľa potreby použiť na poskytovanie súborov pre používateľský oddiel. Pri používaní nedôveryhodných systémov alebo zdieľaní disku udržujú skryté úložiská súborov dáta v bezpečí a neviditeľné, pokiaľ sa k nim nepristupuje riadnym spôsobom.

„Vlajková loď D500S s certifikátom FIPS 140-3 Level 3 (v procese) ponúka viac funkcií ako akýkoľvek iný disk v tejto triede. D500S vylepšuje IronKey D300S o najmodernejšie zabezpečenie, takže predstavuje kompletné bezpečnostné riešenie ochrany dát vysokej hodnoty pre väčšie podniky alebo aj štátnu správu,“ povedal Oscar Escayola Kaloudis, manažér spoločnosti Kingston. „Značka IronKey sa stala základným pilierom pri plnení najlepších postupov ochrany voči strate dát (DLP) s najprísnejším zabezpečením vojenskej úrovne pre splnenie zákonov a predpisov o šifrovaní dát, ako sú SOC 2, NIS2, FISMA, GDPR, PIPEDA, HIPAA, HITECH, GLBA , SOX a CCPA.“

Disk D500S ponúka mnoho možností personalizácie, vyhovuje požiadavkám TAA/CMMC a je vyrábaný v USA. K dispozícii sú rýchle dvojkanálové disky s kapacitou až do 512 GB, na ktoré sa vzťahuje päťročná záruka a bezplatná technická podpora. Dostupný je aj model Managed (D500SM), ktorý vyžaduje službu správcovskej konzoly5.

Viac informácií nájdete na kingston.com.

Kingston IronKey D500S/SM
Označenie modeluOznačenie „Managed“ modelu
IKD500S/8GBIKD500SM/8GB
IKD500S/16GBIKD500SM/16GB
IKD500S/32GBIKD500SM/32GB
IKD500S/64GBIKD500SM/64GB
IKD500S/128GBIKD500SM/128GB
IKD500S/256GBIKD500SM/256GB
IKD500S/512GBIKD500SM/512GB

Vlastnosti a špecifikácie Kingston IronKey D500S/SM:

  • USB disk s hardvérovým šifrovaním na armádnej úrovni: 256-bitové šifrovanie XTS-AES s certifikáciou FIPS 140-3 Level 3 (v procese schvaľovania) a upgrade zabezpečených mikroprocesorov pre vyššiu bezpečnosť. Vstavaná ochrana proti BadUSB a útokom hrubou silou Brute Force. Nové sebatestovanie disku pri spustení a zisťovaní stavu prekročenia teploty alebo napätia vedúce k vypnutiu disku.
  • Možnosť použitia viacerých hesiel pre obnovu dát: Povolenie hesla pre správcov, používateľov a jednorazové obnovenie. Správca môže resetovať heslo používateľa a môže povoliť heslo pre jednorazové obnovenie, ktoré v prípade zabudnutého hesla obnoví prístup používateľa k dátam.
  • Režim komplexného hesla alebo prístupovej frázy: Umožňuje voľbu komplexného hesla alebo prístupovej frázy. Heslá môžu byť celé vety, niekoľko slov alebo dokonca texty, ktoré si pamätáte len vy – od 10 do 128 znakov. Symbol oka pri všetkých zadávaných heslách pomáha obmedziť preklepy.
  • Možnosť duálneho skrytého oddielu – prvý na trhu: Správca môže vytvoriť dva skryté oddiely vlastnej veľkosti pre správcov a používateľov ako skryté úložiská súborov, ktoré udržia dáta v bezpečí a neviditeľné, pokiaľ k nim nebude pristupované riadnym spôsobom. Duálne skryté oddiely môžu poskytnúť ďalšie zabezpečenie na nedôveryhodných systémoch alebo v prípade, že je vyžadované zdieľanie disku.
  • Heslo pre kryptografické vymazanie v prípade núdze: Heslo pre kryptografické vymazanie je určené pre núdzové situácie, kedy sa očakáva narušenie dát. Vymaže šifrovacie kľúče, navždy odstráni všetky dáta a zresetuje disk.
  • Odolné puzdro vyrobené podľa najprísnejších štandardov IronKey: Zinkové puzdro, ktoré je vodotesné, prachotesné, odolné proti preliačeniu a má špeciálnu epoxidovú výplň, ktorá chráni pred fyzickým narušením.
  • Plne prispôsobiteľný: Povolenie, zákaz a úprava funkcie a profilu disku. Potlač – firemné logo.
  • Globálny režim len na čítanie a režim relácie len na čítanie (ochrana proti zápisu): Obaja, správca aj používateľ, môžu nastaviť režim len na čítanie pre určitú reláciu, ktorý ochráni disk pred malwarom v nedôveryhodných systémoch. Správca môže tiež nastaviť globálny režim len na čítanie, ktorý prepne disk do režimu len na čítanie až do zresetovania.
  • Rozhranie: USB 3.2 Gen 1
  • Kapacita6: 8, 16, 32, 64, 128, 256 alebo 512 GB
  • Konektor: Type-A
  • Rýchlosť7:
    USB 3.2 Gen 1
    8GB –128GB: 240MB/s čítanie, 190MB/s zápis

256GB: 240MB/s čítanie, 170MB/s zápis

512B: 310MB/s čítanie, 250MB/s zápis

USB 2.0

8GB –512GB: 30MB/s čítanie, 20MB/s zápis

  • Rozmery: 77.9×21.9×12.0 mm
  • Vodeodolnosť8: certifikát IP67
  • Prevádzková teplota: 0°C až 50°C
  • Teplota skladovania: -20°C až 85°C
  • Kompatibilita: USB 3.0/USB 3.1/USB 3.2 Gen 1
  • Možnosti prispôsobenia:

D500S: Povolenie, zákaz a úprava funkcie a profilu disku.

D500SM: Úprava profilu disku. Potlač – firemné logo. Voliteľne Managed verzia.

  • Záruka/Podpora:

D500S: 5 ročná záruka, bezplatná technická podpora

D500SM: 2 roky záruka, bezplatná technická podpora

  • Kompatibilný s: Windows 11, 10, macOS 10.15.x – 13.x, Linux9 Kernel 4.4+

Značky: