V obchode iTunes sa objavilo špeciálne vydanie kníh o HP.

Digitálne knihy zo série Harry Potter boli doteraz dostupné iba v obchode Pottermore Shop. Pottermore je webová stránka, ktorá vznikla s cieľom vytvoriť miesto pre fanúšikov úspešnej knižnej série. Web využíva aj autorka kníh, J. K. Rowling, na publikovanie nového obsahu. Stránka zároveň ponúka interaktívnejší zážitok z čítania kníh.

Interaktívne animácie a anotácie dominujú aj novej digitálnej kolekcii, ktorá sa objavila v obchode iTunes. Apple získal na predaj elektronickej verzie kníh exkluzívne práva.

Harry Potter a …“ je v tzv. „Enhanced“ edícii dostupný aj používateľom na Slovensku. Každá kniha sa predáva za cenu 9,99 EUR, Apple výhodnejší balíček, ktorý by obsahoval všetkých 7 dielov, neponúka. Za celú sériu tak zaplatíte takmer 70 EUR. Rovnako ako v prípade ostatných kníh v obchode iTunes, aj v prípade Harryho Pottera si môžete stiahnuť bezplatnú ukážku. Tá obsahuje prvé dve kapitoly. V rámci ukážky sme mali možnosť vidieť 1 animáciu a 2-3 nové kresby, avšak anotácie bezplatná verzia neobsahovala.

Dodajme, že knihy sú aktuálne dostupné iba v anglickej verzii. Neskôr má pribudnúť francúzska, nemecká a španielska verzia. Knihy si prečítate pomocou iOS (Apple odporúča aktualizáciu na verziu 9) alebo Mac zariadení. Ostatné platformy nie sú podporované.

Knihy sú v angličtine. jedna stojí 9,99 EUR, Apple celú kolekciu za výhodnejšiu cenu nepredáva

Knihy sú v angličtine. jedna stojí 9,99 EUR, Apple celú kolekciu za výhodnejšiu cenu nepredáva

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit