Zmena bola ohlásená už v auguste minulého roku.

Poznámkový blok je neoddeliteľnou súčasťou Windows už viac ako 30 rokov. Podobne ako Skicár, sú to užitočné nástroje na základné úpravy textu alebo obrázkov. Teraz je však čas, kedy ho Microsoft integruje do svojho obchodu Microsoft Store. Web MSPoweruser priniesol informáciu o jeho pridaní do tohto obchodu.

Cieľom je priniesť jednoduchšie možnosti aktualizácie. Ak sa oddelí od systému a teda nutnosti aplikáciu pribaliť k štandardným aktualizáciám označovaným ako KB, bude sa dať rýchlejšie reagovať na opravy a vylepšenia.

Microsoft store

Je ale pravda, že doteraz sme nejaký deficit tohto kroku nepociťovali. Je to základný nástroj a svoju úlohu si plnil dobre. Už teraz ho nájdete v obchode pod názvom Windows Notepad, no inštalácia sa podarí len používateľom s aktivovanou verziou Windows Insider. Pre tých, čo do programu nie sú zapojení, budú musieť ešte počkať.

Už teraz Poznámkový blok prináša funkcie ako zobrazovanie aktuálneho riadku a stĺpca kurzora. Berie do úvahy aj zalomenie textu. Ak je text aj na dvoch riadok, no je len zalomený do veľkosti okna, bude údaj správny a nepripočíta riadok navyše. Je tu možnosť priblíženia alebo zmenšenia zobrazovaného textu a tiež napríklad možnosť odstraňovať po slovách (Ctrl + Backspace)

Zdroj: MSPoweruser

Prečítajte si aj:

Windows 10 pridáva hľadanie prípony na zmenu predvolenej aplikácie

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.