Seriál, ktorý prakticky kopíruje doteraz vydané námety, no je v niečom iný a je okolo neho príliš veľa pozornosti.

Squid Game nie je ukážkou originálnej tvorby, no prináša prvky, ktoré vás nútia pozerať ďalšiu epizódu pozornejšie, ako iné typy seriálov. Celosvetová sledovanosť sa dá pripísať najmä odlišnej kultúre.

Po sérii americkej kultúry s opakujúcimi sa prvkami vo filmoch a seriáloch, má kórejská produkcia čo ponúknuť. Mentalita, delenie spoločnosti na chudobných a bohatých či spôsob konania postáv vo filme.

Čo si teda máte pozrieť ako ďalší námet? Ak máte radi obšírnejšiu zápletku, pozrite si seriál 3 % z brazílskej produkcie Netflixu. Nie je tak vyhrotený ako Squid Game, ale žáner je podobný, no príbehovo obsiahlejší.

Tu sú naše tri tipy na seriály pre tých, čo chcú špičkové spracovanie a pokračovať v kórejskej kultúre:

1. Sisyphus – Pripravte sa na 16 epizód cestovania v čase a hľadania lepšej prítomnosti. Zabrániť jadrovému výbuchu na území Južnej Kórei nebude také jednoduché, ako sa mohlo zdať. Vynikajúci seriál, ktorý odporúčame vidieť. Možno cestovanie časom nie je vaša šálka kávy, v podobe juhokórejskej produkcie je to ale trochu „iná káva“ než doterajšie americké filmy a seriály.

2. Stranger – Kórejský seriál sa nezaprie – 16 epizód, ktoré vás prenesú k riešeniu korupcie na prokuratúre. Ak sa dá niečo zamotať, tak tu to platí dvakrát. Vynikajúco natočené, vynikajúci soundtrack a neopozeraná kórejská kultúra. Komu sa omrzela „americká nátura“, toto bude príjemný oddych. Seriál, ktorý sa predáva dejom a prepracovanosťou, nie sexuálnou scénou v prvých 15 minútach.

stranger korean tv showZdroj: tvN

3. Private Lives – Odlišná kultúra, komédia, či skôr na zaplakanie? Toto necháme na vás. Svet podvodníkov, ktorí žijú iné životy s jedinou úlohou. Okradnúť druhých. Nazýva sa to „točenie dokumentu“. Avšak na čoraz lepší a výnosnejší podvod sa treba pripraviť čoraz viac. Toto je trochu oddychovejšia záležitosť, ukazuje ale odvrátenú stránku falošných životov, ktoré v istom ponímaní žijeme aj my sami.

private lives korean drama

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.