Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Súčasťou nového radu vstavaných spotrebičov Hotpoint je aj široké portfólio plynových a indukčných varných dosiek a odsávačov pár, ktoré kombinujú krásny dizajn a revolučnú technológiu.

HD Flexi zóna pri indukčných doskách, efektívne horáky s vertikálnym plameňom pri plynových doskách, revolučný 360° systém odstraňovania pachov a vysoko výkonný duálny filter digestorov – vďaka týmto inováciám ponúkajú nové spotrebiče Hotpoint  unikátne schopnosti a vynikajúce výsledky každý deň v roku. Zoznámte sa so širokým portfóliom nového radu Hotpoint, ktoré je ako stvorené do moderných interiérov a súčasného životného štýlu.

Aj varné dosky a odsávače pár sú súčasťou nového radu vstavaných spotrebičov Hotpoint, ktoré vynikajú atraktívnym moderným dizajnom, špičkovými výkonmi a intuitívnym ovládaním. Výsledkom tejto filozofie je nové portfólio zladených spotrebičov so sofistikovaným a elegantným vzhľadom, ktoré sa jednoducho ovládajú a ponúkajú širokú škálu inovácií.

dg201571528_web2016_8_nowat

Funkcie, ktoré boli vytvorené reálnymi potrebami

Medzinárodný prieskum značky Hotpoint naprieč piatimi európskymi krajinami ukázal, že majitelia indukčných varných dosiek oceňujú možnosť presnej kontroly teploty a ohrievania iba vo chvíli, keď je to potrebné. Až 41 % opýtaných sa obáva, že si ich digestor neporadí s mastnejšími alebo aromatickejšími jedlami a tretina (33 % ) nie je spokojná s úrovňou hlučnosti. Nové varné dosky a odsávače Hotpoint sú reakciou na tieto obavy a požiadavky a prinášajú  krásne dizajnové riešenie, prekonávajúce očakávania.

 

Indukčné varné dosky

Nové indukčné varné dosky sa vďaka HD Flexi zóne odlišujú múdrym dizajnom. Flexibilné rozvrhnutie umožní používať zónu ako dve samostatné plochy alebo ako jednu extra veľkú, čo je ideálne pre oválne či  podlhovasté panvice a hrnce alebo pre varenie vo viacerých menších hrncoch alebo panviciach naraz s rozdielnym stupňom ohrevu.

Flexibilná zóna veľmi šikovne prispôsobuje rozloženie tepla rovnomerne po celom povrchu, podľa toho, kam po doske presúvate hrnce či panvice a udržiava rovnakú úroveň výkonu, ktorá bola nastavená na pôvodnom mieste.

Rovnomerné a rýchle varenie – magnetické pole, ktoré je aktivované medzi varnou doskou a kovovým dnom hrnca, vytvára energiu a tá sa premieňa na teplo, lokalizované výlučne dovnútra hrnca. Vďaka tomu sa energia nerozptyľuje mimo hrniec, pričom doba varenia sa výrazne skracuje.

Premium Slider – výkon dosky sa nastaví na stupnici, ktorá ponúka jednoduchý a intuitívny spôsob výberu teploty a funkcií. Jedným dotykom tak môžete rýchlo a presne nastaviť jednu z deviatich možných úrovní teploty podľa svojich požiadaviek. Každá zmena je sprevádzaná akustickým a vizuálnym signálom.

dg201571498_web2016_8_nowat

Dokonalý výsledok a jednoduché použitie jediným dotykom

Indukčné varné dosky Hotpoint je možné ovládať dotykom s maximálnou ľahkosťou, nezávisle pre každú varnú zónu zvlášť. Jednoduchosť používania ide ruka v ruke s bezpečnosťou, pretože indukčný systém sa aktivuje iba vtedy, keď rozpozná umiestnenie a veľkosť hrnca. Ohrev nastáva iba v kontaktnej ploche s hrncom. K bezpečnému používaniu prispieva tiež automatické vypnutie, indikátor zostatkového tepla či detská poistka.

Booster – pri aktivovaní funkcie je za niekoľko sekúnd dosiahnutá maximálna úroveň ohrevu.  Maximálny ohrev trvá až 4 minúty, výhodou je zvýšená rýchlosť varenia, avšak s plnou kontrolou výkonu.

Udržiavanie teploty – udržiava správnu teplotu pokrmu, ktorý je pripravený na servírovanie, pokým nebude všetko ostatné hotové.

Rýchle uvedenie do varu – rýchle a energeticky efektívne dosiahnutie bodu varu, vďaka presne riadenému výkony.

Rozpúštanie – udržiava nízky výkon a zaručuje, že sa nič nepripáli

Pomalé varenie – jemné a rovnomerné pomalé varenie s najlepšími výsledkami aj pri varení jedál, ktoré vyžadujú viac času, aby vynikla ich chuť

Dosky ponúkajú aj špeciálnu nízkoteplotnú funkciu = Chef mode

dg201572122_web2016_8_nowat

Rozumnejšia a ekologická voľba

Okrem čistého moderného dizajnu a presného ovládania sú indukčné technológie v porovnaní s bežnými plynovými alebo elektrickými doskami energeticky šetrnejšie. Magnetické pole medzi povrchmi dosky a hrnca alebo panvice vytvára teplo iba priamo na povrchu riadu. Vďaka tomu dochádza len k minimálnym stratám energie. Až 90 % výkonu sa využije pri varení – pre rýchlejšie a ekonomické výsledky.

PRODUKTOVÉ TIPY

Indukčná varná doska KIF 952 BXLD B v šírke 86 cm

Indukčná varná doska v nadštandardnej šírke 86 cm ponúka 5 indukčných platní, z ktorých je možné dva páry prepojiť do praktických HD Flexi zón, všetky následne ponúkajú možnosť rýchleho varenia s pomocou tzv. Booster. Pohodlné ovládanie zaručí dotykový Premium Slider. Medzi užitočné funkcie na každodenné používanie patrí napríklad funkcia Rozpúšťanie, Pomalé varenie alebo Rýchle uvedenie do varu.

Odporúčaná cena indukčnej varnej dosky KIF 952 BXLD B je 929 €

Indukčná varná doska KIU 642 F B

Alternatívou, v šírke bežných 60 cm, je model KIU 642 F B so štyrmi indukčnými platňami, ktoré sú prepojené v dvoch HD Flexi zónach. Doska má dotykové ovládanie, funkciu Booster na všetkých platniach, časovač, detskú poistku a tzv. Power Management s možnosťou pripojenia na 230 V. Z funkcií využijete napríklad Rozpúšťanie, Pomalé varenie alebo Rýchle uvedenie do varu.

Odporúčaná cena indukčnej varnej dosky KIU 642 F B je 529 €

PLYNOVÉ VARNÉ DOSKY

Modely s vertikálnymi plameňmi – patentovaná technológia vertikálneho horáku

Inovatívne prevedenie zaisťuje vynikajúce výsledky vďaka vertikálnym plameňom zo 420 malých otvorov, čím  rovnomerne rozdeľuje teplo po celej spodnej strane hrnca alebo panvice. To zabezpečí optimálne varenie bez pripálených okrajov a zároveň znižuje čas varenia a spotrebu, vďaka rýchlejšiemu a rovnomernejšiemu ohrevu jedla.

Plynové varné dosky sú vďaka nadčasovému dizajnu, charakteristickým tvarom a nerezovému alebo sklenenému prevedeniu, dokonale kompatibilné s ostatnými vstavanými spotrebičmi z nového radu. Zároveň sa vďaka univerzálnemu prevedeniu hodia do moderných i tradičných kuchýň. Vyberať sa dá  z modelov v šírke 60 alebo 75 cm v nerezovom, bielom aj čiernom prevedení.

Inovovaný trojkorunkový horák Hotpoint sa skladá z jedného dielu a zabezpečuje mimoriadne rovnomerný ohrev, varenie na ňom je až o 15 % rýchlejšie ako so štandardnými horákmi.

PRODUKTOVÉ TIPY

Plynová varná doska s povrchom z tvrdeného skla FTGHG 751 D / HA

Tento model v nadštandardnej šírke 75 cm ponúka možnosť varenia až na piatich plynových horákoch súčasne, integrované elektrické zapaľovanie horákov a bezpečnostné ventily.

O maximálnu efektivitu a úsporu pri varení sa stará patentovaná technológia vertikálneho plameňa. Model je na výber v prevedení čierne sklo (BK) alebo nerez (IX). Dizajnovou dominantou sú elegantné liatinové mriežky.

Odporúčaná cena plynové varné dosky FTGHG 751 D / HA (BK) a FTGHL 751 D / IX / HA je 549 €

Plynová varná doska s povrchom z tvrdeného skla v niekoľkých farebných prevedeniach TQG 641 HA (BK) EE / (WH) EE / (CF) / (DS)

Plynová varná doska v niekoľkých farebných prevedeniach je ideálnym spoločníkom k setom rúra a mikrovlnná rúra a odsávačom pár v rovnakých tónoch. Štandardné šírky 60 cm so štyrmi horákmi a liatinovými mriežkami sa hodia do každej domácnosti.

Odporúčaná cena plynovej varnej dosky TQG 641 HA (BK) EE / (WH) EE / (CF) / (DS) je 299 €

ODSÁVAČE PÁR 

Tichá sila, výrazný dizajn a vysoká efektivita

Nové odsávače pár Hotpoint v sebe spájajú špičkové inovácie a nadčasový dizajn. Poskytujú neuveriteľný výkon vďaka patentovaným technológiám najlepšej filtrácie vo svojej triede – čo spôsobuje, že aj pri režime recirkulácie dosahujú odsávače rovnaký výkon ako pri odsávaní do komína. Každý člen domácnosti zároveň ocení výnimočne tichý chod.

Kľúčový prielom nového radu Hotpoint predstavuje duálny filtračný systém, ktorý odstraňuje pachy i mastnotu.

Revolučný valcový 360 ° systém odstránenia pachov

Už žiadne kompromisy: nové filtračné odsávače pár Hotpoint s revolučnou patentovanou technológiou na odstránenie pachov so špeciálnym filtrom, ktorý kombinuje vysoko kvalitné materiály so strategicky umiestneným cylindrickým filtrom, zaručujú dokonalý výkon a zachytia až 98,9 % pachov vzniknutých pri varení. Mimoriadne kvalitné aktívne uhlíkové granule pracujú v kombinácii s veľkým filtračným povrchom a sú tak nadštandardne efektívne.

Hotpoint odsávač s valcovým 360 ° Tech pachovým filtrom úplne vyčistí vzduch v kuchyni už za 6 minút.

Patentované duálne filtre pre dvojité pôsobenie na mastnotu

Patentovaný duálny filter Hotpoint sa skladá z dvoch filtrov v jednej kazete, ktoré zabezpečujú dvojnásobné filtrovanie tukových častíc.

Prvý, hliníkový filter, absorbuje mastnotu a druhý, nerezový filter, so štruktúrou labyrintu zachytáva zvyšky mastnoty, aby nevnikla do vnútorných častí odsávača a motora. Odsávač pary tak môže poskytovať každý deň vynikajúci výkon. Filtre sú spoľahlivé a umiestnené tak, aby chránili motor pred výparmi z varenia.

Užite si ticho

Odsávače pár Hotpoint pracujú pozoruhodne ticho a navyše umožňujú voľbu zo štyroch úrovní tichšieho chodu – jediným dotykom je možné znížiť úroveň hlučnosti až na 35 dB. Digestor môžete jednoduchým stlačením tlačidla okamžite stíšiť.

Rovnomerné a úsporné osvetlenie pracovnej plochy

Odsávače pary Hotpoint osvetľujú celú plochu na varenie a uľahčujú prípravu a kontrolu jedla. Vďaka LED diódam je osvetlenie jasné, rovnomerné, ale aj energeticky úsporné.

Ovládanie –  nové odsávače majú veľmi jednoduché ovládanie – klasické mechanické i moderné dotykové. Ovládací panel s dotykovým ovládaním je elegantný a ľahko sa čistí.

Booster / nastavenie maximálneho výkonu – využíva maximálny výkon odsávača a odsaje v priebehu niekoľkých sekúnd všetok nežiaduci zápach, funkcia sa automaticky vypne po piatich minútach.

Filter s indikáciou nečistôt – odsávače pary s elektronickým ovládaním sú vybavené vizuálnym ukazovateľom, ktorý upozorňuje na potrebu očistenia tukového filtra alebo výmenu uhlíkového pachového filtra.

PRODUKTOVÉ TIPY

Komínové odsávače HHBS 6.7F LT DS a HHBS 6.7F LT CF

Farebné varianty komínových odsávačov v šírke 60 cm sú vďaka kombinácii nerezu a čelnej sklenenej strany dokonale zladené s rúrami a plynovými varnými doskami v rovnakej farbe. Voliť môžete prevedenie Káva (HHBS 6.7F LT CF) alebo Púštny piesok (HHBS 6.7F LT DS). Oba modely ponúkajú 3 stupne výkonu odsávania a Booster s maximom až 735 m3.

Odporúčaná cena komínového odsávača HHBS 6.7FLT DS a HHBS 6.7FLT CF je 359 €

Nástenný odsávač pár HHVP 8.7F LT K

Tento model je dôkazom toho, že odsávač pár môže byť nielen praktickým pomocníkom, ale aj dizajnovou dominantou kuchyne. Vďaka šírke 80 cm, elegantnému dotykovému ovládaniu a čiernemu sklenenému prevedeniu s nerezovými detailmi je neprehliadnuteľným kúskom, ktorý zároveň dokonale ladí s ostatnými spotrebičmi z nového radu Hotpoint. Nastaviť je možné 3 úrovne výkonu odsávania + super výkonný Booster. Osvetlenie varnej plochy zaisťujú dve LED žiarovky.

Odporúčaná cena nástenného odsávača pár HHVP 8.7F LT K je 479 €

Komínový odsávač pary HHBS 9.8C LTD K

Odsávač v elegantnom čiernom prevedení v šírke 90 cm má 3 stupne odsávania + super rýchly Booster. Jednoduchú obsluhu zabezpečuje  dotykové ovládanie na čelnej strane. Odsávač vyniká ultra tichým odsávaním a dokonale ladí so spotrebičmi z nového radu.

Odporúčaná cena komínového odsávača pár HHBS 9.8C LTD K je 559 €

Značky: