Súčasné cestovanie sa zmenilo. Oveľa častejšie sa používajú na cesty lietadlá a ľudia pracujú s počítačom či mobilom aj na cestách. Na letiskách je vždy problém dostať sa k elektrine a dobiť si mobilný telefón alebo notebook, ešte väčší problém býva pripojenie na internet. 

Riešenie majú v istej miere priniesť špeciálne kufre. Prvý sa označuje G-Ro a je od firmy  Shalgi Design Studio. Úspech slávi na Kickstarteri, zaujme veľkými kolieskami na pohodlnú prepravu. Má dva USB porty a elektrickú zásuvku na nabíjanie externých zariadení. Vo vnútri je aj Wi-Fi hot spot, ktorý zabezpečuje pripojenie všetkých vašich zariadení na internet. Samozrejme, musíte si kúpiť príslušnú dátovú kartu.

KuforGRo2_nowatKufor sa dá doplniť o doplnkový elektronický modul s kapacitou až 23 000 mAh. Má aj dokovaciu stanicu na umiestnenie tabletu. KuforGRo_nowatKufor je vyrobený z odolného materiálu, odoláva vode a takisto pádom. Jeho cena je 499 USD a doplnkový elektronický modul stojí 99 USD.

Druhým takýmto zariadením je Andiamo iQ. Aj v tomto prípade je kufor vybavený Wi-Fi hot spotom, do ktorého vkladáte vlastnú SIM kartu. Vo vnútri nájdete výkonnú batériu s kapacitou 8000 mAh.

Andiamo_iQ003_nowatJe tu jeden USB port, teda naraz môžete nabiť len jedno zariadenie. Kufor je ale vybavený systémom proti ukradnutiu a tiež lokalizácie batožiny na dopravnom páse. Pripravený je aj na kontrolu TSA (colná kontrola batožín v USA). Andiamo_iQ002_nowatKufor je vyrobený z polykarbonátu a je vybavený hliníkovým rámom. Jeho cena zatiaľ nie je známa, predajná kampaň bude prebiehať cez Indigogo.

Zdroj: CultofMac

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.