Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Aby sa spojili a naplno vynikli nevšedné schopnosti modelu Mercedes-Benz G 580 with EQ Technology, prišla značka Mercedes-Benz s inovatívnym spôsobom, ako predstaví vozidlo verejnosti.

Rozsiahle digitálne možnosti a nekonečné terénne schopnosti si žiadali niečo špeciálne. To poskytla najväčšia digitálna obrazovka na Slovensku s plochou 558 štvorcových metrov, alebo deväť metrov na výšku a 62 metrov na dĺžku. Nachádza sa v Bratislave na Landererovej ulici na vstupe do moderného mestského centra Eurovea City, kde dokonale dopĺňa architektúru budovy.

Trieda G sa na tejto obrovskej obrazovke predstaví v spektakulárnej 3D animácii zvýrazňujúcej aj hodnotu tradície, ktorá ani po desaťročiach nestráca svoj pôvab. Na 3D obrazovke zažiari ikonická silueta terénnej legendy Mercedes-Benz Triedy G – symbolu nadčasového dizajnu a inovácie zároveň. Novinka v spote predvedie svoju novú funkciu pre terén tzv. G-Turn, inak povedané auto sa vďaka nej dokáže otočiť na mieste o 360 stupňov. Okrem toho ide o prvé využitie 3D efektov premietaných na tejto obrazovke a spolu s tým aj o prvú reklamu tohto druhu na Slovensku.

„Naša 3D reklama má spôsobiť prekvapenie divákov porovnateľné s tým, keď značka prekvapila zákazníkov elektrifikáciou ikonického modelu Mercedes-Benz Triedy G,“ vysvetľuje Oliver Zink, CEO spoločnosti Mercedes-Benz Slovakia.

Elektrický model Mercedes-Benz Triedy G

Legenda na štyroch kolesách dnes láka priaznivcov, fanúšikov a záujemcov ešte viac ako kedykoľvek predtým. Nezameniteľným dizajnom, či schopnosťami na cestách, aj necestách. Najnovšia generácia prináša viacero inovatívnych riešení, ktoré potvrdzujú, že vozidlo je dokonale pripravené na budúcnosť. Elektrická Trieda G využíva koncepciu rebrinového rámu ako aj na nezávislé zavesenie kolies vpredu a tuhú nápravu vzadu. Vďaka elektrickému pohonu sa G 580 with EQ Technology pohybuje po cestách úpne bezhlučne. Vozidlo diponuje aj zvukovým zážitkom, ktorý prináša funkcia G-ROAR, a bol inšpirovaný emocionálnymi zvukmi motora V8. Akumulátor s kapacitou 116 kWh uložený v špeciálnom ochrannom obale dostane auto do vzdialenosti 473 km (WLTP).  O pohon sa starajú štyri elektromotory umiestnené v blízkosti kolies s celkovým výkonom 432 kW (587 k) a krútiacom momentom 1 164 Nm. V praxi sa s tým spájajú takmer neobmedzené možnosti prenosu výkonu na jednotlivé kolesá. Model Mercedes-Benz G 580 with EQ Technology vytvára virtuálne uzávierky diferenciálov pomocou takzvaného vektorovania krútiaceho momentu. V prípade využitia pripínateľnej redukcie LOW RANGE krútiaci moment narastie až na 18 000 Nm. Inovatívna koncepcia pohonu umožňuje jedinečné jazdné funkcie na využívanie v teréne. G-TURN umožňuje vozidlu, aby sa na nespevnenom povrchu otočilo na mieste, G-STEERING výrazne zmenší priemer otáčania v teréne. Vďaka inteligentnej funkcii Plazivá jazda v teréne s tromi stupňami rýchlosti je na novej elektrickej Triede G úplne samočinne zaručený ideálny pohon mimo spevnených ciest. Elektrická Trieda G tak umožňuje prejazd takmer akýmkoľvek terénom. O tom, v akom stave sa vozidlo v teréne práve nachádza informuje nové zobrazenie s označením TERÉNNY KOKPIT. O pohľad pod vozidlo sa postará funkcia Transparentná kapota.

Značky: