Klasiku Pac-Man netreba predstavovať.

Aj tí, čo hru priamo nehrali, ju pravdepodobne videli. Aj táto kultová záležitosť mala rôzne klony a zahrať si ju môžete dodnes, napríklad aj na smartfónoch. Lego pri príležitosti 43. výročia od vydania pôvodnej hry, oznamuje vytvorenie svojej arkádovky z kociek Lega. Zostava má 2650 dielikov a stojí 270 eur. Nebude chýbať otvor na vhadzovanie mincí a tiež štvorsmerový joystick. V predaji má byť 4. júna 2023. Členovia Lego VIP klubu budú mať stavebnicu k dispozícii o tri dni skôr a to 1. júna)

Automat z dielne Lega bude mať na bočnej strane kľuku, čím sa bude dať pohybovať postavičkami v bludisku. Súprava tiež obsahuje diorámu hracej figúrky v menšej verzii. Na hornej strane sú na podstavci Pac-Man a duchovia Blinky a Clide. Už to samotné vyzerá veľmi pekne. Faktom ale je, že klon arkádového automatu je niečo, čo sa vymyká tradičným Lego zostavám. Pri porovnaní s inými špecializovanými edíciami nemá ani značne vyššiu cenu. Modely zo série Technics nájdete za podobnú cenu.

Cena tiež korešponduje s minulým vydaním skladačky hernej konzoly Nintendo Entertainment System. Stavebnica Pac-Man je určená pre osoby od 18 rokov. Hra bola prvýkrát vyskúšaná verejnosťou v roku 1980 a na trh ju uviedla firma Namco, dnes známa ako Bandai Namco. Len za 7 rokov bola nainštalovaná do 293 822 arkádových automatov.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.