Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Lenovo predstavila na Mobile World Congress 2017 konvertibilné notebooky Lenovo Yoga 720 a 520. Spotrebitelia uprednostňujú originalitu a personalizáciu.

Táto túžba po autentickom správaní je najdôležitejšou spotrebiteľskou hodnotou – počnúc tým, čo sa očakáva od značiek, až po necenzurované selfie zábery jednotlivcov a autentický životný štýl. Personalizácia sa dostala na úplne novú úroveň.

Namiesto prispôsobenia sa novým technológiám ľudia chcú, aby sa technológie prispôsobovali im. Chcú viac ako len osobný počítač. Nová generácia multitaskerov – ľudí, ktorí sú zvyknutí vykonávať viac činností naraz – chce, aby ich počítače ponúkali možnosť využívať osobný počítač doma, v kancelárii a všade inde.

Zachovajte pravosť

Keď ide o autentickosť a personalizáciu, tak Lenovo Yoga 720 a 520 si ich naozaj berú k srdcu, keďže obsahujú všetko, po čom používatelia podľa prieskumu túžia.

Sú ultra prenosné. Sú všestranné a majú bohatú funkcionalitu. Spoločne sme do nových konvertibilných Yoga notebookov zabudovali personalizované prvky. Pozrite sa na niekoľko príkladov toho, ako sme užitočnú spätnú väzbu premenili na realitu.

Žiadali ste všestrannosť

Vzhľadom k tomu, že sa hranice medzi pracovným a domácim životom stále viac prepájajú, užívatelia potrebujú konzistentnosť a kontinuitu vo všetkých aspektoch svojho života (práca, domov, škola, hobby) a sú unavení zo striedania medzi zariadeniami podľa toho, kde sa aktuálne nachádzajú, a tiež podľa činnosti, ktorú vykonávajú. V dnešnej dobe je rovnako pravdepodobné, že prezentáciu pripravíme v kaviarni ako to, že budeme streamovať programy stanice Netflix v kancelárii. Všestranné notebooky Lenovo Yoga 720 a Yoga 520 sú ideálne pre multitaskerov, ktorí chcú jednoducho prepínať medzi rozpočtovými tabuľkami s plnohodnotnou klávesnicou v režime notebooku a zdieľaním videa v režime stanu.

A mobilitu

V našich vysoko mobilných životoch je prenosnosť zariadení nevyhnutnosťou. Navrhli sme nový 13-palcový notebook Lenovo Yoga 720, ktorý je o 13 percent ľahší a 17 percent tenší ako predtým – má hrúbku 14,3mm a váži 1.3kg, zatiaľ čo jeho mladší súrodenec – Lenovo Yoga 520 je tiež tenší a ľahší ako predchodca – s hrúbkou 19,9mm a hmotnosťou 1,74kg. Ale ani po strate hmotnosti nové konvertibilné notebooky Yoga nevymenili prenosnosť za dlhšiu výdrž batérie. Viac ako polovica užívateľov, s ktorými sme hovorili, si vysoko cení dlhú výdrž batérie, takže sme navrhli 15-palcový notebook Lenovo Yoga 720 s výdržou batérie až do 9 hodín pri FHD režime a Lenovo Yoga 520 s úžasnou 10-hodinovou výdržou batérie vo FHD. Maratón sledovania celej série Game of Thrones na veľkej obrazovke, bez zástrčiek a káblov, nikdy nebol osobnejší, prenosnejší a voľnejší.

A najvyšší výkon

Zistili sme, že väčšina užívateľov oceňuje kvalitný výkon, pre bežné počítačové úkony, online nakupovanie a písanie dlhších emailov. Preto sme pod kapotu oboch počítačov – Lenovo Yoga 720 a 520 – napratali tony rýchlosti a výkonu, vrátane najnovších  procesorov 7. generácie Intel Core i7 a operačného systému Windows 10. A keďže si zákazníci takto cenia výkon, tak sme z 15-palcového Lenovo Yoga 720 urobili najvýkonnejší konvertibilný notebook v jeho triede, so samostatnou grafikou NVIDIA GeForce GTX 1050 a bleskurýchlou technológiou Thunderbolt 3, ktorá sa postará o najrýchlejšie dátové prenosy na svete. Nové konvertibilné zariadenia Yoga sú pre užívateľov naozaj kvalitnými prvotriednymi notebookmi so špičkovým výkonom.

A písanie perom

Mnohým z nás pomáha kreslenie a písanie perom preformulovať obsah spôsobom, ktorý je lepšie zapamätateľný a zmysluplný. V skutočnosti až 18 percent užívateľov konvertibilných zariadení nám povedalo, že používajú digitálne pero alebo stylus. Písanie perom je nielen prirodzené pre ľudské chápanie, pre mnohých z nás je osobnejšie a ponúka bohatšie spôsoby vyjadrovania sa. V spojení s ultra citlivou dotykovou obrazovkou ponúkajú nové notebooky Lenovo Yoga 720 a 520 možnosť podpory aktívneho pera pre editovanie, písanie poznámok a skicovanie cez aplikáciu Windows Ink, čo umožňuje autentickejšie a osobnejšie vyjadrovanie sa.

Vidieť znamená uveriť

Ľudia si už len tak nesadnú na gauč, aby si pozreli film – chcú, aby ich filmy boli dostupné, kdekoľvek. Nové konvertibilné Yoga notebooky sú pripravené na pozeranie multimediálneho obsahu, pretože pokiaľ ide o notebooky, až ohromujúcich 97 percent užívateľov považuje skvelý displej za vlastnosť číslo jedna. A takmer 70 percent respondentov vyhľadáva tenší rám, ktorý prinesie aj lepší vizuálny zážitok. Toto sa premietlo aj do dizajnu Lenovo Yoga 720, s jeho úchvatným 4K IPS displejom (3840 x 2160) a ultra úzkymi okrajmi sme dostali 13-palcovú obrazovku do 12-palcového formátu, pre krištáľovo jasné videá. Lenovo Yoga 720 má taktiež JBL reproduktory s ozvučením Dolby Audio Premium, ktoré perfektne dopĺňa zvukový zážitok.

A osobnejšie ako odtlačok prsta to už nemôže byť

Zapamätať si niekoľko komplikovaných hesiel môže byť náročné. Mnohí z vás sú už unavení z otravného prihlasovania sa heslami a chcú bezpečný, pohodlný a osobnejší spôsob zabezpečenia notebooku. Až 75 percent opýtaných užívateľov považuje biometrickú autentifikáciu za príjemný prvok novej generácie notebookov. Pokiaľ ide o technológiu bio-autentifikácie, používanie odtlačkov prstov bolo hodnotené ako najužitočnejšie a jednoduché. Počúvli sme a do Lenovo Yoga 720 sme pridali modernú integrovanú čítačku odtlačkov prstov, a zároveň ju ponúkame ako možnosť aj pre Lenovo Yoga 520. Ľahkým dotykom prsta sa užívatelia môžu rýchlo a bezpečne prihlásiť do svojich nových Yoga konvertibilných notebookov prostredníctvom služby Windows Hello.

Ceny a dostupnosť

Lenovo Yoga 720 (13-palcový) bude dostupný s cenou od 959 EUR a Lenovo Yoga 720 (15-palcový) bude dostupný od 1109 EUR v druhej polovici mája u autorizovaných predajcov spoločnosti Lenovo. Lenovo Yoga 520 (14-palcový) bude dostupný na prelome mesiacov jún a júl u autorizovaných predajcov spoločnosti Lenovo.

Značky: