Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Cestovanie za poznaním je čoraz obľúbenejšou formou dovolenky pre mnohých ľudí. Vďaka leteckým poznávacím zájazdom môžeme spoznať kultúru, históriu a prírodu vzdialených krajín v relatívne krátkom čase. Vycestujte do Európy, Ázie a Afriky a spoznajte výhody cestovania lietadlom.

Prečo cestovať na poznávacie zájazdy letecky?

Cestovanie lietadlom má niekoľko zásadných výhod, ktoré ocení každý cestovateľ. Medzi tie najhlavnejšie patrí rýchlosť a pohodlie prepravy. Letecky sa do cieľovej destinácie dostanete rýchlejšie ako akoukoľvek inou formou dopravy. V priebehu pár hodín sa môžete ocitnúť na inom kontinente a vychutnať si tak maximum z vašej dovolenky. Nečakáte v kolónach na preplnených diaľniciach ani nemusíte riešiť prechod cez hranice.

Letecké spoločnosti ponúkajú rôzne druhy služieb a tried, ktoré zvyšujú komfort vášho cestovania. Moderné lietadlá sú vybavené tak, aby cestovanie bolo čo najpríjemnejšie, a keďže letecké linky spájajú takmer každé mesto na svete, máte neobmedzené možnosti pre objavovanie nových destinácií. Kam sa teda vybrať na letecké poznávačky?

Estónsko – Brána do severskej histórie

Estónsko, jeden z najmenších severských štátov, láka turistov svojou bohatou históriou a nádhernou prírodou. Hlavné mesto Tallinn, zapísané na zozname UNESCO, je známe svojím stredovekým centrom a výnimočne zachovanými hradbami. Okrem Tallinnu stojí za návštevu národný park Lahemaa, ktorý ponúka nádherné scenérie pobrežia a lesov. Estónsko je skvelou destináciou pre tých, ktorí chcú objaviť severnú Európu, a práve letecké spojenia umožňujú rýchlu cestu do tejto krajiny.

Jordánsko – Krajina starovekých pokladov

Jordánsko je destinácia, ktorá očarí všetkých milovníkov histórie a prírodných krás. Petra, slávne ruiny vytesané do skál, sú jedným z novodobých divov sveta a nezabudnuteľným zážitkom pre každého návštevníka. Jordánsko je známe aj Mŕtvym morom, kde sa môžete okúpať v extrémne slanej vode, a púšťou Wadi Rum, ktorú si môžete prezrieť na džípoch alebo na chrbtoch tiav. Priamy let vám umožní pohodlný a rýchly presun do fascinujúceho sveta Orientu.

Škótsko – Krajina hradov a legiend

Škótsko, súčasť Veľkej Británie, je krajina, v ktorej vás neočarí len história, ale aj prírodné krásy. Na poznávacích zájazdoch môžete navštíviť známe hrady, ako napríklad Edinburgh Castle, alebo sa vybrať na výlet po škótskej vysočine. Jazero Loch Ness, známe pre legendu o záhadnej príšere, je ďalšou ikonou, ktorú si nesmiete nechať ujsť. Letecké spojenie do Edinburgu či Glasgowa vás pohodlne dostane priamo do srdca tejto malebnej krajiny.

Maroko – Brána do Afriky

Maroko je krajina, kde sa arabská, berberská a európska kultúra prelínajú do jedinečnej zmesi farieb, chutí a vôní. Letecké poznávačky do Maroka vám umožnia návštevu kráľovských miest, ako sú Marrákeš, Fes či Rabat, ale aj fascinujúcu púšť Sahara. Letenky do Marrákeša či Casablancy vás rýchlo dopravia do srdca severnej Afriky, kde si môžete vychutnať orientálnu architektúru, trhy plné exotických výrobkov a úchvatné prírodné scenérie.

Veľká Británia – Krajina s mnohými pamiatkami

Veľká Británia ponúka cestovateľom pestrú paletu zážitkov – od pulzujúceho Londýna až po malebné vidiecke oblasti. Londýn je svetové mesto, ktoré ohromí svojou bohatou kultúrou, slávnymi pamiatkami, ako je Tower of London, Big Ben alebo Buckinghamský palác. V rámci poznávacích zájazdov môžete preskúmať aj iné oblasti, ako napríklad univerzitné mestá Oxford a Cambridge alebo národné parky Lake District a Snowdonia.

Vatikánsky štát – Centrum kresťanstva

Vatikánsky štát, najmenší štát na svete, je významným centrom kresťanstva a cieľom mnohých pútnikov a turistov. Veď navštíviť Baziliku svätého Petra a Sixtínsku kaplnku s Michelangelovými freskami je jedinečný zážitok. Vatikán ponúka nielen duchovné obohatenie, ale aj historické a umelecké poklady. Priame lety do Ríma vás privedú priamo do blízkosti tohto unikátneho miesta.

Prečo sa nebáť lietania?

Letecká doprava je jedným z najbezpečnejších spôsobov prepravy. Letecké spoločnosti investujú obrovské prostriedky do bezpečnosti svojich lietadiel, pravidelnej údržby a výcviku posádky. Štatisticky je pravdepodobnosť nehody pri lietaní omnoho nižšia v porovnaní s automobilovou dopravou. Mnohí ľudia majú obavy z turbulencií, no tie sú bežnou súčasťou letu a moderné lietadlá sú navrhnuté tak, aby zvládli aj silnejšie turbulencie bez ohrozenia bezpečnosti. Preto smelo na letecké poznávačky od CK Turancar! Vďaka moderným technológiám a bezpečnostným opatreniam je lietanie bezpečné a príjemné, takže sa môžete tešiť len na zážitky z objavovania nových miest a kultúr.

Značky: