Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V okolí Banskej Bystrice sa v prvý júnový týždeň uskutoční výročný 30. Slovenský zraz MINI – najobľúbenejší zraz majiteľov a fanúšikov automobilov MINI.

Vítaní sú všetci členovia ale aj nečlenovia MINI klubu Slovensko a nadšenci klasických Mini i nových modelov MINI. Hlavným bodom programu bude navigačná rely po okolitých cestičkách Španej doliny, ktorá bude odštartovaná v sobotu 3. júna o 10:00 hod.

Špania dolina, známa svojimi zalesnenými oblasťami a baníckou históriou, privíta v termíne 2.6. – 4.6. 2023 už 30. Slovenský zraz MINI. Stretnutie, ktorého hlavným miestom bude horský Hotel Šachtička, prinesie účastníkom príjemný víkend a spoznávanie lokálnych  zaujímavostí. Zraz bude zavŕšený spoločným odchodom jazdy v kolóne Miníkov na Kalište a obedom.

Viac informácii o podujatí a registrácii: https://mini-klub.sk/cms/ .

Slovenský klub MINI

Štefan Bollo a Viliam Gážik založili Slovenský klub MINI v roku 1991 v Stupave. Štefan si užíval svoje Mini na cestách po Slovensku a robil osvetu. Dnes má klub vyše 80 členov a predsedom klubu sa stal Richard Bollo, syn Štefana Bolla, ktorý zdieľa s otcom svoje nadšenie pre klasické modely ikonických automobilov Mini.

V roku 2012 Richard s manželkou zoficiálnili klub a zaregistrovali ho ako občianske združenie. V Richardovej zbierke nájdeme historické Innocenti Mini kombi z roku 1967 aj Mini z roku 2000, ktoré je vraj výborné na rodinné dovolenky. Dnes má Richard popri práci v klube pod palcom aj renovácie a bežné opravy klasických Miníkov. V klube vládne rodinná atmosféra a tá vyniká aj na každoročných zrazoch, konajúcich sa počas celého roka s hlavným zrazom začiatkom leta.

Značky: