Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V lete sa záhrady, terasy a balkóny stávajú druhou obývacou izbou. Ak chcete dať vášmu vonkajšiemu priestoru niečo navyše, môžete to individuálne akcentovať pomocou vlastnoručne vyrobeného nábytku. Ukážeme vám, ako si pomocou praktických nástrojov od PARKSIDE a trochy zručnosti vytvoríte jedinečné DIY kúsky.

Každý, kto chce premeniť svoj obľúbený vonkajší priestor na útulný raj a stále hľadá individuálny nábytok, môže teraz ľahko vziať veci do vlastných rúk. S praktickými a výkonnými nástrojmi od PARKSIDE si môžu nadšenci do exteriéru vytvoriť jedinečné kúsky na mieru za krátky čas. PARKSIDE predstavuje dva návody pre domácich majstrov, ktorí uprednostňujú realizáciu vlastného projektu záhradného nábytku pred kúpou toho hotového. Sprievodcovia krok za krokom ukazujú, ako sa dá s malým úsilím a šikovným náradím od PARKSIDE postaviť robustnú vonkajšia pohovku a praktický príručný stolík. Dokonalá oáza vonkajšieho pohodlia je hotová.

Chillout pod holým nebom: PARKSIDE predstavuje návod na výrobu vonkajšej pohovky

Nábytok do záhrady a na balkón je v móde a vytvára pocit vonkajšej obývačky. Pri takom množstve ponúkaných výrobkov však môže byť ťažké si vybrať. Prečo si teda nevyrobiť vlastnú vonkajšiu pohovku? S nasledujúcimi tipmi a správnym náradím od spoločnosti PARKSIDE je stavba nábytku hračkou.

Prvým krokom je narezanie dreva na správnu dĺžku pomocou PARKSIDE® Skracovacej a pokosovej píly PZKS 2000 C3. Integrovaný laser zaručuje zvýšenú presnosť rezania. Aby pohovka vydržala väčšie zaťaženie, bočné časti a opierky rúk sú opatrené takzvaným nadrezom. Predpripravené diely sa potom dajú jednoducho uložiť jeden do druhého a zlepiť. Zostavená konštrukcia sa tiež upevní na mieste pomocou skrutiek. Hneď po zaschnutí lepidla sa tieto opäť odstránia a nahradia drevenými kolíkmi, ktoré zabezpečia atraktívnejší vzhľad. Do podkonštrukcie sa tiež vypíli zárez pre priečne vzpery, aby sa neskôr zabezpečilo, že sedadlo bude v jednej rovine. PARKSIDE® Aku excentrická brúska PAEXS 20-Li B2 s nastaviteľnou rukoväťou potom zabezpečí dokonalú povrchovú úpravu. Ochranu pred poveternostnými vplyvmi zabezpečuje vhodný náter do každého počasia, ktorý je na konci štedro aplikovaný na brúsené miesta.

Produkty PARKSIDE použité pri výrobe pohovky:

– Skracovacia a pokosová píla

– Aku vŕtací skrutkovač

– Súprava dlát

– Aku excentrická brúska

– Aku ručná kotúčová píla

– Japonská píla

– Súprava šesťhranných vrtákov

Rustikálny, ale očarujúci: Príručný stolík vyrobený z paletového dreva

Praktický a štýlový. Paletový nábytok sa v posledných rokoch stal obľúbeným z dobrého dôvodu. Materiál je lacný, robustný a trendový je aj vzhľad. Nie je teda divu, že paletový nábytok sa stáva čoraz obľúbenejším aj pre vonkajšie použitie. V tomto návode pre domácich majstrov PARKSIDE ukazuje, ako môžu domáci majstri postaviť príručný stolík z paletového dreva pomocou niekoľkých jednoduchých krokov a správnych nástrojov.

Ďalšie tipy a kreatívne DIY nápady nájdeš na https://parkside-diy.com/sk.

Plánujete porovnávací test alebo chcete získať osobnú predstavu o značke PARKSIDE? Na požiadanie vám radi poskytneme zariadenia na otestovanie.

Pre stôl sú potrebné dva bočné panely. Každý z nich je vyrezaný z palety. Aby bol rez rovný, stačí vodiacu lištu plynule nastaviteľnej PARKSIDE® Aku ručnej kotúčovej píly PHKSA 20-Li B3 vyrovnať so stredovými priečnymi vzperami palety. Lamely medzi priečnymi vzperami tvoria povrch bočného stola. Aj tie sa musia vypíliť pomocou ručnej kotúčovej píly. Na tento účel si pripravte druhú paletu. Ostré hrany sa potom musia opracovať a zaobliť pomocou PARKSIDE PERFORMANCE® Aku hoblíka PPHA 20-Li B2. Potom vypílené lamely rovnomerne rozmiestnite na bočných dieloch a pevne ich priskrutkujte skrutkami z nehrdzavejúcej ocele. Nakoniec bočný stôl zo všetkých strán dôkladne prebrúste a na ochranu proti vetru a poveternostným vplyvom naneste vonkajší ochranný lak. A to je všetko.

Produkty PARKSIDE použité pri výrobe príručného stolíka:

– Uhlový vŕtací skrutkovač PWBSA 12 A1

– Aku ručná kotúčová píla PHKSA 20-Li B3

– Aku hoblík PPHA 20-Li B2

– Sada vrtákov a bitov do dreva

– Kužeľový zápustný vrták

– Brúsny papier P120

– Kefa

Ďalšie tipy a kreatívne DIY nápady nájdete na https://parkside-diy.com/sk.

Plánujete porovnávací test alebo chcete získať osobnú predstavu o značke PARKSIDE? Na požiadanie vám radi poskytneme produkty na otestovanie.

Značky: