Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Prestížny britský časopis What Car? oznámil výsledky svojho každoročného hlasovania, ktoré vyhodnocuje  najlepšie značky a autá na trhu. Už šiesty rok po sebe vyhral anketu What Car? Reliability Survey Lexus s najlepším skóre 98,4 %. Toto ocenenie je mimoriadne dôležité, pretože prieskumu sa zúčastňuje viac ako 25 000 používateľov áut, ktorí v ňom zdieľajú svoje dojmy z každodenného používania vozidiel.

„Nie je prekvapením, že Lexus triumfoval už po šiestykrát za sebou, pretože automobily tejto značky sa kazia veľmi zriedkavo. Keď idú do servisu, oprava je vykonaná expresne a zvyčajne bez dodatočných nákladov,“ vysvetlil Steve Huntingford, šéfredaktor časopisu What Car?.

Jednou zo silných stránok značky je záruka Lexus Relax, zavedená v roku 2022, ktorá predlžuje ochranu auta až na 10 rokov alebo 185 000 najazdených km. Jedinou podmienkou je pravidelná prehliadka v autorizovanom servise každých 12 mesiacov alebo 15 000 najazdených km. Záruka pokrýva všetky autá Lexus z európskej distribúcie vrátane tých, ktoré mali prestávku v servise na autorizovaných miestach. Lexus Relax je doplnkom k štandardnej záruke výrobcu na nové autá na dobu 3 rokov alebo do 100 000 najazdených km.

Autá s hybridným pohonom majú navyše záruku na hybridné komponenty a akumulátor hybridného pohonu po dobu 5 rokov alebo 100 000 km. Majitelia takýchto vozidiel si môžu postupne predĺžiť záruku na hybridnú batériu o ďalší rok (alebo o 15 000 najazdených km). Podmienkou je absolvovanie každoročného testu hybridnej batérie v autorizovanom servise Lexus. Takto je možné dosiahnuť maximálnu záruku 10 rokov. „Našou prioritou zostáva aj naďalej najvyššia kvalita automobilov, ich spoľahlivosť a dokonalé zákaznícke služby,“ povedal Chris Hayes, šéf divízie Lexus vo Veľkej Británii.

Model NX 450h+ obhájil titul Plug-in hybrid roka

Lexus NX 450h+ bol po druhýkrát vyhlásený za Plug-in hybrid roka. Auto má unikátny pohon s celkovým výkonom 309 k/227 kW, ktorý umožňuje vozidlu zrýchliť z 0 na 100 km/h za 6,3 sekundy. Ďalšou výhodou je jeho mimoriadna úspora. Priemerná spotreba paliva v kombinovanom cykle podľa normy WLTP je od 0,9 l/100 km. Auto je dokonca v elektrickom režime vďaka veľkej batérii s kapacitou 18,1 kWh schopné prejsť až 98 km. To, čím sa hybridný Lexus na trhu vyníma je fakt, že po vybití batérie vozidlo funguje ako klasický, úsporný hybrid bez nadmernej spotreby paliva.

„Na trhu sa objavilo niekoľko veľmi zaujímavých plug-in hybridov, ale žiadny z nich nedokázal spochybniť pozíciu Lexusu NX 450h+. Je to neuveriteľne efektívne auto v akomkoľvek jazdnom režime, ktorý si vyberiete. Špičková je aj v úroveň pohodlia a kvalita spracovania a materiálov,“ dodal Huntingford.

Značky: