Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Lexus NX 450h+ debutoval v roku 2022 a okamžite sa stal novým meradlom vo svojej triede, čím si získal silnú pozíciu na britskom trhu.

Model už druhýkrát po sebe ocenila aj porota súťaže Carbuyer Best Awards a udelila mu titul najlepšie veľké plug-in SUV. Vďaka bezkonkurenčným 15-ročným skúsenostiam a know-how vo výrobe elektrifikovaných prémiových automobilov spája prvý plug-in hybrid značky výkon s účinnosťou na úrovni, ktorú väčšina konkurentov dosiahne len ťažko. Luxusné SUV Lexus je nielen schopné pohybovať sa ďalej a dlhšie v elektrickom režime s nulovými emisiami, ale zostáva mimoriadne úsporné aj keď je pohon prepnutý do plne hybridného režimu.

 „Lexus NX je skvelé auto v každom ohľade – ako hybrid, tak aj ako plug-in hybrid. Model NX 450h+ zvyšuje latku v segmente vďaka dlhému elektrickému dojazdu, tichej a pohodlnej kabíne a fantastickým technologickým riešeniam,“ uviedla porota súťaže.

NX je od roku 2015 najpredávanejším modelom značky vo Veľkej Británii. Verzia NX 450h+ s plug-in hybridným pohonom debutovala spolu s druhou generáciou auta. Systém pozostávajúci z 2,5-litrového spaľovacieho motora, elektrického pohonu a hybridnej prevodovky je kombinovaný s batériou s kapacitou 18,1 kWh. Celkový výkon 309 koní umožňuje vozidlu zrýchliť z 0 na 100 km/h za 6,3 sekundy. Spotreba paliva sa pohybuje v rozmedzí 0,9 – 1,1 l/100 km v cykle WLTP a priemerné emisie CO2 sa pohybujú v rozmedzí 20 – 26 g/km. Vďaka výkonnej lítium-iónovej batérii a vysokej účinnosti systému dosahuje dojazd v čisto elektrickom režime 70-74 km podľa WLTP a v meste sa dojazd v režime EV s nulovými emisiami zvýši až na 89-97 km. NX 450h+ sa štandardne dodáva s efektívnym pohonom všetkých kolies E-Four, ktorý v prípade potreby využíva na pohon zadnej nápravy prídavný elektromotor.

Rad Lexus NX zahŕňa aj model NX 350h s klasickým hybridom. Vozidlo má celkový výkon 243 koní a je k dispozícii s predným pohonom alebo inteligentným pohonom všetkých štyroch kolies E-FOUR. Auto spotrebuje v priemere od 5,6 l/100 km vo variante s predným náhonom a od 5,9 l/100 km s pohonom AWD. Lexus NX ponúka kompletnú sadu bezpečnostných systémov Lexus Safety System + aktívne bezpečnostné systémy, nové multimédiá a prvotriednu úpravu interiéru.

NX bol mnohokrát ocenený

Už od svojho debutu na trhu zbiera druhá generácia modelu Lexus NX ocenenia a vyznamenania. Časopis What Car? v januári 2022 udelil autu titul Plug-In Hybrid of the Year a v septembri sa NX 450h+  stal víťazom v hlasovaní What Car?  Electric Car Awards v kategórii veľkých hybridných SUV. Okrem toho bol v júli tento automobil zvolený za najlepšie SUV strednej veľkosti v hlasovaní Auto Express, francúzsky Kilomètres Entreprise ho vyhlásil za najlepšie SUV pre podnikanie. V Maďarsku v súťaži Auto roka zas tento model vyhral v kategórii veľkých SUV. Model NX je veľmi populárny a zákazníkmi vyhľadávaný aj na Slovensku. Aktuálne je na našom trhu model NX 450h+ s pohonom 4×4, vo výbave Executive s atraktívnym cenovým zvýhodnením a to až 9 500 eur. Plug in hybridnú verziu s bohatou výbavou tak dostanete už za 59 900 eur.

Značky: