Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Druhá generácia modelu Lexus NX, ktorá je na trhu dostupná od roku 2022, zaznamenala obrovský úspech na mnohých európskych trhoch a prispela k rekordným výsledkom značky v tomto regióne. Auto oceňujú aj odborníci z odvetvia a novinári. Porota hlasovania „Auto Express“ New Car Awards udelila modelu NX už tretíkrát za sebou titul najlepšie SUV strednej triedy.

„Model NX je skutočnou výkladnou skriňou značky Lexus, a preto opäť zvíťazil vo svojom segmente. Vozidlo má mimoriadne pohodlný interiér, perfektne jazdí a vyznačuje sa hybridnou technológiou, ktorá zaisťuje plynulú a hospodárnu jazdu. To je dôvod, prečo NX vyniká v tejto veľmi konkurenčnej kategórii,“ vysvetlil Paul Barker, šéfredaktor časopisu Auto Express.

Druhá generácia modelu NX je dostupná v dvoch hybridných variantoch. NX 350h je klasický hybrid s výkonom 243 koní, ktorý môže mať pohon predných kolies alebo inteligentný pohon všetkých kolies E-FOUR. NX 450h+ je veľmi efektívny plug-in hybrid s lítium-iónovou batériou s kapacitou 18,1 kWh, ktorý umožňuje prejsť až 98 km v bezemisnom elektrickom režime. Plug-in hybridný pohon Lexus na rozdiel od konkurenčných návrhov funguje po vybití batérie ako klasický hybrid, zachováva si podobnú úroveň výkonu a nízku priemernú spotrebu paliva.

Lexus NX už od 39 990 eur

Na Slovensku štartuje aktuálne Lexus NX 350h s predným pohonom na cenovke 39 990 eur vo výbave Comfort. To je o 13 310 eur menej ako je katalógová cena tohto variantu. Táto ponuka je platná do konca augusta. Vozidlo má štandardne bezpečnostné systémy Lexus Safety System+3, LED svetlomety, parkovaciu kameru, radenie páčkami pod volantom, audiosystém s 10 reproduktormi, iónový generátor nanoe X, 9,8-palcový multimediálny systém Lexus Link s dotykovou obrazovkou s cloudovou navigáciou Lexus a hlasovým ovládaním „Hey Lexus“ v slovenčine.

Autosalóny Lexus ponúkajú na Slovensku špeciálnu ponuku aj na výbavu Prestige s 20-palcovými diskami z ľahkej zliatiny. NX 350h s pohonom všetkých kolies stojí 54 200 eur, teda až o 15 700 eur menej ako je katalógová cena. Aj táto zvýhodnená cena je platná do konca augusta.

Značky: