Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V najnovšom rebríčku Kelley Blue Book Brand Image Awards bol Lexus vyhlásený za najlepšiu luxusnú značku a umiestnil są na prvom mieste v kategórii najdôveryhodnejších luxusných značiek. Na rovnakých pozíciach sa umiestnil aj v minuloročnom prieskume.

Kelley Blue Book je analytická firma, ktorá pôsobí na americkom trhu od roku 1926 a špecializuje sa na monitorovanie trhových cien a prieskum hodnoty automobilov. Jej služby využívajú rovnako poisťovne a obchodné firmy ako aj individuálni klienti. Pri získavaní údajov pre tohtoročnú správu Brand Image Awards, preskúmali analytici Kelly Blue Brook názory viac ako 12-tisíc majiteľov áut kúpených v autosalónoch. Brali do úvahy 12 ukazovateľov ako napríklad jazdný komfort, výkony, povesť, bezpečnosť, technológia a pod.

Japonská premium značka ponúka v USA plný balík modelov počnúc kompaktným hatchbackom  Lexus CT s hybridným pohonom cez sedany IS, ES, GS, SUV-čka NX, RX, GX i LX, kupé RC a LC až po vlajkovú limuzínu Lexus LS. Všetky modely s výnimkou najväčších terénnych Lexusov GX i LX sú dostupné vo verziách s hybridným pohonom.

Pri komentovaní prvého miesta Lexusu medzi najlepšími luxusnými značkami autori správy zdôraznili, že japonská značka si víťazstvo čestne zaslúžila: Lexus je od začiatku existencie synonymom výnimočnej kvality, spoľahlivosti a stabilnej hodnoty. Tieto prednosti oceňujú všetci jeho majitelia a nové modely sú navyše výnimočné svojou vkusnou štylistikou.

Ako píšu analytici Kelley Blue Book, Lexus zvíťazil v kategórii najdôveryhodnejších luxusných značiek aj vďaka skutočnosti, že už viac ako štvrťstoročie vyrába autá, ktoré patria k najspoľahlivejším a najbezpečnejším na trhu. Dodatočnou prednosťou je vynikajúca povesť, akej sa medzi ich majiteľmi teší kvalita služieb v autosalónoch a firemných servisoch.

Značky: