Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

LG Hausys, dcérska spoločnosť kórejskej skupiny LG, podpísala zmluvu na kúpu 50,1%-ného podielu v slovenskej spoločnosti c2i, ktorá  vyrába kompozitné komponenty. Očakáva sa, že celá transakcia bude dokončená do konca marca 2017.

„Som veľmi rád, že spájame sily s LG Hausys a skupinou LG ako strategickým partnerom, pretože poskytuje skvelú platformu pre rozvoj spoločnosti na svetového lídra v oblasti automobilových a leteckých kompozitných komponentov. c2i bude ťažiť z infraštruktúry, systému a globálneho dosahu veľkého priemyselného konglomerátu, pričom si udrží vlastnú podnikovú agilitu. LG Hausys získa prístup k technológii spoločnosti c2i pre výrobu komplexných ultraľahkých karbónových komponentov,“ povedal Patrick Hessel, zakladateľ a výkonný riaditeľ c2i, ktorý zostane výkonným riaditeľom spoločnosti aj po ukončení transakcie.

Spoločnosť c2i vyvíja a vyrába ultraľahké karbónové komponenty pre automobilový a letecký priemysel. Tieto sú pre svoje vlastnosti cenené predovšetkým v segmente luxusných automobilov. Slovenská firma dodáva komponenty pre OEM výrobcov automobilových zariadení a leteckých „Tier 1“ dodávateľov, ako sú BMW, Porsche, Jaguar Land Rover a B/E Aerospace. Spoločnosť zamestnáva 450 ľudí a za posledných päť rokov dosiahla zloženú ročnú mieru rastu (CAGR) 64 %.

LG Hausys zo svojich výrobných závodov v Kórei, Číne a USA dodáva plastické automobilové diely a kožené materiály, vrátane rôznych termoplastov zo skleného vlákna pre množstvo OEM výrobcov automobilových zariadení na celom svete. c2i bude prínosom pre tím v oblasti vývoja a výskumu spoločnosti LG Hausys, v ktorom sa viac ako 30 špičkových inžinierov zaoberá návrhom, simuláciou a testovaním nových kompozitných materiálov a produktových aplikácií. Navyše, v spolupráci s LG Electronics, LG Hausys navrhla a vyrobila plne automatizovanú výrobnú linku kontinuálneho vlákna pre komplexné štrukturálne komponenty zo skleného vlákna. Linka je tiež vhodná pre komponenty z uhlíkových vlákien.

c2i použije časť z investičných výnosov z transakcie na založenie špecializovaného R&D centra zameraného na vývoj automatizovanej vysokokapacitnej technológie, ktorej cieľom je minimalizovať materiálové náklady, odpad a ľudskú prácu. „Naším cieľom je, aby sa z c2i stalo Globálne Centrum Excelentnosti pre komponenty z uhlíkových vlákien,“ hovorí výkonný viceprezident spoločnosti LG Hausys Dr. Kyung-Jip Min a dodáva „Chceme tiež rozšíriť letecké kapacity spoločnosti, a to vybudovaním ďalšieho výrobného závodu pre aeroštruktúry v rámci industriálneho parku spoločnosti c2i.“

Podľa dohody medzi c2i a LG Hausys, Patrick Hessel zostane jediným výkonným riaditeľom a konateľom spoločnosti. Očakáva sa významné rozširovanie počtu zamestnancov v oblasti výskumu, vývoja, inžinieringu a predaja.

Dohoda o vstupe do c2i je súčasťou stratégie spoločnosti LG pre automobilový priemysel. Túto oblasť vedenie LG Group identifikovalo ako ďalšiu kľúčovú oblasť, v ktorej chce napredovať. Cieľom spoločnosti s obratom 130 miliárd dolárov je ponúkať riešenia pre vozidlá budúcej generácie a mať  jedinečnú produktovú ponuku v oblasti rozhodujúcich systémov, ako sú elektronika, audio, video, displeje vo vozidlách, rôzne povrchy automobilov, EV motory a komponenty, EV batérie a kompozitné štruktúry.

Značky: