Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť LG Electronics (LG) predstavila na veľtrhu slnečnej energetiky Intersolar Europe nové solárne riešenie NeON 2 s technológiou Cello Technology. Prináša výborný výkon, spoľahlivosť a množstvo významných vylepšení oproti predchádzajúcemu modelu. Veľtrh Instersolar Europe sa konal 10. – 12. júna 2015 v Mníchove.

„Solárna energia je vnímaná predovšetkým ako energia budúcnosti a v LG kladieme veľký dôraz na inovácie a trvalo udržateľný rozvoj,“ komentuje Marek Sojak, marketingový manažér LG a dodáva: „NeON™ 2 predstavuje ďalší krok vpred, prináša komplexné riešenie obnoviteľného zdroja energie a Intersolar Europe bol tým najlepším miestom, kde sme ho mohli predviesť.“

Vďaka novo vyvinutej Cello Technology sú slnečné lúče lepšie absorbované a využívané, čím je znateľne znížená celková strata energie. S vylepšeným teplotným koeficientom je počas slnečných dní vygenerované viac energie a dokonca, aj keď je pod mrakom, výkon NeON 2 sa výrazne neznižuje v porovnaní s konvenčnými modulmi typu „P“. Tie často trpia degradáciou spôsobenou svetlom tzv. Light Induced Degration (LID). Solárny panel NeON™ 2 má na rozdiel od nich odolnejšiu membránu typu „N“. Na panel s novou vystuženou konštrukciou, ktorý je v súčasnej dobe najlepší na trhu, ponúka spoločnosť LG dvanásťročnú záruku.

NeON 2 ponúka perfektné východisko pre domácnosti, ktoré hľadajú efektívne riešenia na obmedzenom priestore – dvadsať modulov so šesťdesiatimi článkami a kapacitou 320 W má výkon 6,4 kWp. Pre porovnanie 20 modulov s kapacitou 285W typu „P“ mono s rovnakým počtom článkov má výkon len 5,7 kWp. Solárny panel od LG je možné ľahko nainštalovať na strechu nezávisle na okolí.

 

Značky: