Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť BMW Slovenská republika pokračuje v komunikácii s potenciálnymi klientmi prostredníctvom veľkorozmernej vonkajšej plochy na nákupnom centre Aupark v bratislavskej Petržalke.

Nadrozmerný bigboard s rozmermi 41,82 x 7,84 metra zobrazuje od 21. apríla horúce novinky mníchovskeho výrobcu prémiových automobilov – modely BMW i7 a BMW X7. Dátum odhalenia nového vizuálu vôbec nebol náhodný. Išlo o deň, keď sa obrázky týchto špičkových modelov uvoľnili pre verejnosť.

Oba modely, BMW i7 aj BMW X7, majú s Bratislavou spoločné aj niečo viac ako iba ich umiestnenie na nákupnom centre, popred ktoré vedú viaceré významné dopravné komunikácie, takže ide o veľmi frekventované a z pohľadu množstva oslovených potenciálnych klientov aj komunikačne prémiové miesto. Tieto prémiové vozidlá, ktoré ponúkajú na palube maximálnu mieru komfortu a luxusu, sa v rámci podujatia The Privilege of Luxury predstavili aj v bratislavskej galérii moderného umenia Danubiana Meulensteen Art Museum. Toto podujatie pripravené pre hostí z viacerých krajín Európy, Ázie a dokonca i Afriky, tvorilo veľkolepú súčasť svetovej premiéry dvojice technologicky vyspelých automobilov. Okrem nich mohli návštevníci podujatia The Privilege of Luxury obdivovať aj výnimočné automobilové umelecké diela. Vozidlo THE 8 X JEFF KOONS, ktoré graficky upraviljeden z najvýznamnejších žijúcich súčasných umelcov a vozidlo BMW iX & Re:design iX, víťazný projekt zo slovinskej súťaže pre umelcov do 35 rokov, ktorá sa konala pri príležitosti 50. výročia spolupráce spoločnosti BMW Group s globálnym svetom umenia.

Siedma generácia BMW radu 7 zosobňuje moderný štýl, ktorý sa v dizajne exteriéru a interiéru zameriava na najpodstatnejšie prvky. Z ponuky motorizácií obsahujúcich benzínové, naftové, plug-in hybridné a elektrické pohony sa ako prvý predstaví plne elektrický model BMW i7. Progresívny charakter luxusného sedanu zvýrazňujú inovatívne prvky, ako sú širokouhlá obrazovka BMW Theatre Screen, multisenzorický zážitok z vozidla BMW iDrive s najnovšou generáciou operačného systému BMW Operating System 8, či zakrivená obrazovka BMW Curved Display a Manoeuvre Assistant pre automatizované parkovanie a manévrovanie. Súčasť štandardnej výbavy vozidla, ktoré sa bude vyrábať už iba v predĺženej verzii karosérie, tvoria aj 4-zónová klimatizácia s filtrom nano častíc či najväčšie pevné panoramatické strešné okno v segmente. Budúci vlajkový model, nové BMW i7 M70 xDrive (kombinovaná spotreba energie podľa cyklu WLTP: 26,4 – 21,2 kWh/100 km; emisie CO2: 0 g/km; hodnoty v cykle NEDC: -), bude mať plne elektrický pohonný systém s dvoma motormi (po jednom na prednej aj zadnej náprave) a bude dostupný v priebehu roku 2023. Pohonný systém generuje maximálny výkon výrazne presahujúci hodnotu 440 kW (600 k) a maximálny krútiaci moment presahujúci hodnotu 1 000 Nm. Najvýkonnejší model značky BMW, aký bol kedy vyrobený pre bežnú premávku, zrýchli z 0 na 100 km/h za menej ako 4,0 sekundy.

Vďaka nenapodobiteľnému spojeniu exkluzivity, výnimočnej dynamiky, prepychového priestoru a všestrannosti sa BMW X7 rýchlo stalo najúspešnejším modelom značky BMW v luxusnej triede. Teraz prešlo výraznými zlepšeniami. Ide najmä o vizuálne očarujúcu prednú časť s dvojdielnymi svetlometmi,  o disky kolies z ľahkej zliatiny z priemerom až do 23 palcov či o najmodernejšiu generáciu ovládacieho a operačného rozhrania iDrive vrátane zakrivenej obrazovky BMW Curved Display a ovládacieho systému BMW Operating System 8. Nový model BMW X7 prichádza aj s bohatšou paletou štandardnej výbavy, širšou ponukou asistenčných systémov vodiča a súčasť všetkých troch spaľovacích motorov v ponuke tvorí aj najmodernejšia 48 V mild hybridná technológia.

Značky: