Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Už vieme, že štátna podpora re elektrické a plug-in hybridné autá sa minula za 3 minúty a 41 sekúnd. Prinášame názor Michala Trubana na takúto formu pomoci.

„Štát minul 6 miliónov eur na to, aby 787 šťastlivcom prispel na kúpu elektrického auta. Ak chcel bežný človek získať štátny príspevok, musel mať šťastie ako v lotérii.
Všetky dotácie sa rozchytali za necelé 4 minúty. 
Na čo to je dobré? Na Slovensku sa ročne predá asi 100-tisíc áut a tých 787 kusov elektromobilov s dotáciou žiadnu zmenu neurobí. Je to zlý a neférový prístup, keď si 6 miliónov eur rozdelí pár sto ľudí a osoh pre všetkých je minimálny. 

My sme za ekologickú prepravu, a preto vravíme, že tých 6 miliónov eur mohol štát prihodiť k investíciám do hromadnej dopravy, čo by bolo viac fér, lebo by reálne pomohli väčšiemu počtu ľudí. Hľadieť na to, čo najviac pomôže ľuďom, je presne ten princíp, ktorým my chceme riadiť štát.

Vyzývame ministerstvo hospodárstva, aby zverejnilo celý zoznam ľudí, ktorým bola dotácia poskytnutá, aby jej pridelenie mohlo byť podrobené kontrole verejnosti.“

Viac o štátnej podpore elektromobilov a plug-in hybridov

6 miliónov eur za 221 sekúnd: Toľko trvalo vyčerpanie dotácie na elektromobily a Plug-in-Hybridy (+ dôležité informácie)

Značky: