Služba Magio GO vznikla ako doplnkový produkt k televízii Magio.

Pomocou tejto aplikácie môžete sledovať živé vysielanie na smartfónoch, tabletoch a počítačoch. Služba bola najskôr dostupná iba pre používateľov Magio TV. Dnes si ju však môžu objednať všetci záujemcovia a Slovak Telekom predstavil ďalšiu novinku – prenosný set-top box Magio GO TV Box, ktorý je od dnešného dňa oficiálne v predaji. Podrobnosti uvádza operátor na oficiálnom webe.

Koncept tohto zariadenia je zrejmý. Používatelia služby Magio GO môžu sledovať televízne vysielanie na smartfónoch, tabletoch a počítači. A najnovšie aj na veľkej televíznej obrazovke – ak sa rozhodnú zakúpiť si Magio GO TV Box. Ide o malú škatuľku, ktorú pripojíte do internetu a k televíznej obrazovke pomocou HDMI kábla a následne môžete sledovať televízne vysielanie naživo alebo pristupovať k reláciám v TV archíve. Na rovnakom princípe funguje aj klasický set-top box pre Magio TV, avšak výhoda Magio GO TV Box spočíva v tom, že táto škatuľka funguje s hocakým internetom a môžete ju teda využívať kdekoľvek, kde je k dispozícii pripojenie do internetu. A je úplne jedno, či ide o káblové, Wi-Fi alebo mobilné pripojenie.

Malé rozmery, pohodlné ovládanie

Magio GO TV Box sa od plnohodnotného set-top boxu pre Magio TV odlišuje aj tým, že využíva inú službu. Jeho základom je mobilná aplikácia Magio GO, ktorú však Telekom upravil pre potreby veľkej televíznej obrazovky a nedotykového ovládania pomocou diaľkového ovládača.

V praxi to znamená, že po prvom zapnutí zariadenia vás privíta obrazovka s jednoduchým nastavením. Prispôsobíte si veľkosť obrazu (v našom prípade nebolo treba nič meniť) a prihlásite sa do svojho účtu v službe Magio GO alebo si vytvoríte nový účet. V tejto súvislosti treba zdôrazniť, že Magio GO TV Box neobsahuje predplatné služby Magio GO a túto službu si musíte zaobstarať samostatne. Ak máte službu digitálnej alebo satelitnej Magio TV, Magio GO máte k dispozícii zadarmo ako benefit.

Ak televíziu od Telekomu alebo službu Magio GO nemáte, Magio GO si môžete samostatne objednať vo základnej verzii s 12 TV kanálmi za 3,99 € mesačne alebo vo verzii Premium s 50 TV kanálmi za 5,99 € mesačne. Odporúčame druhú verziu, nakoľko ponúka výbornú programovú skladbu a okrem slovenských a českých TV kanálov obsahuje aj filmové, seriálové, dokumentárne a športové TV kanály. Vrátane exkluzívnych DIGI Sport 1, 2, 3, 4 a ŤUKI.

USB port zatiaľ neumožňuje prehrávať filmy z USB kľúčov alebo externých diskov. Možno sa to časom zmení

Po úvodnom nastavení sa prihlásite do svojho účtu a môžete sledovať televíziu. Magio GO TV Box zaberá jeden slot z troch zariadení, na ktorých môžete súčasne používať službu Magio GO. Tieto zariadenia môžete podľa potreby meniť, mazať a pridávať nové. Aktuálne však platí, že od pridania nového zariadenia treba počkať minimálne 24 hodín, dokedy ho bude možné odstrániť a nahradiť novým.

Rozhranie aplikácie prekvapí a výrazne sa odlišuje od verzie pre smartfóny a tablety. Aplikácia pripomína klasický set-top box a rovnako pohodlné je aj jej ovládanie. Aplikácia je prispôsobená pre rozhranie priloženého ovládača, ktorý využíva naplno. V tomto smere si zaslúži Telekom pochvalu a vieme si predstaviť, že by sme Magio GO TV Box využívali ako hlavné zariadenie na sledovanie TV aj doma a nielen na cestách.

Práve na cesty je krabička výborne situovaná. Jej rozmery sú naozaj malé – 100 × 100 × 18 mm, pričom potrebujete iba diaľkové ovládanie, napájací adaptér a HDMI kábel + spomínanú TV obrazovku, ktorú však nebudete nosiť so sebou, a pripojenie do internetu.

Zatiaľ iba v SD kvalite

Nakoľko Magio GO TV Box funguje na platforme Magio GO, aktuálne ponúka TV kanály iba v SD rozlíšení. Počas tohto roka by sa to malo zmeniť. Toto zariadenie nemá fungovať ako plnohodnotná náhrada za klasickú Magio TV, ale ako jej doplnok.

Podobne ako v mobilnej aplikácii, aj Magio GO TV Box ponúka 5 nastavení kvality od super nízkej po super vysokú a automatický režim, ktorý prispôsobuje dátový tok dostupnému pripojeniu. Najvyššia kvalita má dátový tok 2,6 Mb/s a v tomto režime vyzerá obraz dobre aj na veľkej obrazovke. Nie je to síce HD rozlíšenie, ale kvalita je vo všeobecnosti dobrá. Objem prenesených dát je v prípade najvyššej kvality na úrovni cca 1,1 GB za hodinu.

Používanie set-top boxu je vďaka diaľkovému ovládaniu pohodlné. Reakcie aplikácie sú rýchle a k dispozícii je aj 7-dňový archív pre až 20 TV kanálov a priestor pre 10 hodín nahrávok. Obraz môžete takisto pozastaviť alebo pretočiť až o 90 minút. Nevýhodou je, že živé vysielanie je v prípade mobilnej aplikácie Magio GO oneskorené o cca 30-sekúnd až 1 minútu v porovnaní s klasickou digitálnou / káblovou / satelitnou TV. Toto oneskorenie sa prejavuje aj v prípade Magio GO TV Boxu a môže to vadiť v prípade sledovania športových prenosov.

Magio GO TV Box je dostupný za jednorazový poplatok 69,99 eura alebo za mesačný poplatok v hardvérovej ponuke Chytrého balíka: Ak si zákazník vyberie akúkoľvek pevnú službu alebo ich kombináciu v rámci Chytrého balíka, môže si vziať Magio GO TV Box za jednorazový poplatok jedno euro a mesačný doplatok 3 eurá.

Cena: 69,99 €
Zapožičal: Telekom

Pripravujeme aj podrobnejšiu recenziu na web.

S Magio GO TV Box máte so sebou televízne vysielanie, ale aj archív a nahrávky na Slovensku všade tam, kde je internet

Televízne vysielanie si pozriete všade. Aj v lyžiarskych strediskách

Aby ste si mohli naplno vychutnať vysielanie Magio GO, ideálne je použitie 4G internetu. Telekom pritom ponúka pokrytie 4G internetom v nasledovných lyžiarskych strediskách na Slovensku.

–             Demänovská Dolina

–             Donovaly

–             Jasná, Chopok

–             Malinô Brdo

–             Martinské Hole

–             Mýto pod Ďumbierom

–             Oščadnica-Veľká Rača

–             Skalnaté Pleso

–             Tále

–             Valčianska dolina

–             Vrátna

–             Ždiar

V týchto strediskách tak máte možnosť sledovať televízne vysielanie, pozrieť si môžete aj YouTube, ale z hľadiska vysokej rýchlosti uploadu 4G pripojenia nebude problém ani so zdieľaním vašich fotografií alebo akčných videí z lyžovačky. K 1. novembru 2016 bolo signálom 4G od Telekomu pokrytých 85,8 % populácie na Slovensku.

Tento článok vyšiel aj v tlačenom decembrovom vydaní TOUCHIT č. 10/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Prečítajte si aj:

VIDEO TOUCHIT: Telekom predstavuje Magio GO TV Box – prenosnú Magio televíziu

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit