Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosti LG Electronics a SPI International/FilmBox budú spolupracovať na podpore novej produktovej rady LG Super UHD televízorov. Všetci používatelia LG Smart TV na Slovensku, majú po novom bezplatný prístup k exkluzívnemu 4K obsahu.

Zákazníci tak majú možnosť vychutnať si televízor LG aj s 4K videotékou, ktorá je súčasťou aplikácie FilmBox Live. Ponuka FilmBox 4K obsahuje výber prvotriednych filmov v rozlíšení 4K, aj natívny Ultra HD obsah, ako sú dokumentárne filmy o prírode, hudobné videá, vzrušujúce počítačové animácie a ďalší obsah.

lg-tv-UltraHD-FilmBox-sk

Partnerstvo medzi LG a FilmBoxom je dobrou správou pre tých, ktorí nemajú prístup k naozaj rýchlemu internetu. TO je totiž požiadavkou pre streamovanie 4K obsahu u väčšiny jeho poskytovateľov na trhu ako je napr. YouTube. Technológia FilmBox 4K na LG Smart TV bola navrhnutá tak, aby bola video-on-demand služba s 4K streamovaním dostupná každému s bežným domácim pripojením na internet.

Aplikácia FilmBox Live je automaticky súčasťou Smart televízorov LG. Prístup do nej získajú zákazníci prostredníctvom individuálnej registrácie. Po jej overení a na základe špeciálneho kódu sa im sprístupní všetok obsah FilmBox Live. Členstvo zadarmo je platné až na 12 mesiacov od registrácie a vzťahuje sa na kompletný video portál, takže si diváci užijú okrem 4K filmov i ostatné filmy a seriály aj živé vysielanie 6 filmových (vrátane Filmbox Premium) a 5 tematických programov.

„S nástupom Ultra HD televízorov sme museli riešiť zásadnú otázku a to dostupnosť UHD obsahu. Všetci vieme, že aktuálne je ho veľmi málo a tak sme nesmierne radi, že sme sa mohli spojiť so spoločnosťou SPI International a poskytnúť prostredníctvom aplikácie FilmBox Live tú najväčšiu kolekciu UHD filmov našim zákazníkom.“ Komentuje Ondřej Ťapušík z českej pobočky LG.

Poskytnutím prístupu do videotéky FilmBox 4K používatelia LG Smart TV dostanú reálne použiteľnú službu video na vyžiadanie s paletou snímkov a programov. SPI/FilmBox a LG už spolupracujú na 4K projekte v Poľsku. Pilotná prevádzka bola započatá v novembri minulého roku pod názvom „Kino LG 4K“.

„Sme nadšení, že môžeme spolupracovať s LG Electronics na propagácii tejto vzrušujúcej novej technológie pre spotrebiteľov. Naša predchádzajúca úspešná spolupráca z uvedenia Ultra HD filmov v Poľsku stanovila sľubný základ pre rozvoj spolupráve aj v ďalších krajinách,“ povedal Berk Uziyel, výkonný riaditeľ FilmBox International Ltd. „Našou hlavnou prioritou je poskytovať zákazníkom najlepšiu zábavu a zážitky. Sme preto radi, že im môžeme dať príležitosť byť medzi prvými, ktorí si vychutnajú filmy a ďalší obsah v rozlíšení 4K. V súčasnej dobe zároveň vyvíjame náš prvý lineárny kanál s UHD obsahom. Stanicu 4K FunBox UHD máme v pláne spustiť na jeseň roku 2015,“ dodal Berk Uziyel.

Pre viac informácií navštívte www.lgpreradost.sk a www.filmboxlive.sk