Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Švédska spoločnosť Husqvarna predstavila nový rad inteligentného akumulátorového náradia Aspire™, ktorý je špeciálne navrhnutý pre majiteľov menších záhrad.

Štartovacia výbava pre nenáročných užívateľov, ktorí chcú mať všetky základné nástroje pre dokonalú starostlivosť o záhradu vždy po ruke, sa skladá z robotickej kosačky, kosačky s pojazdom, vyžínača, nožníc na živý plot, fúkača a prerezávacej píly. Tie prekvapia nielen prémiovým dizajnom v elegantnej čiernej farbe, ale aj jednoduchým použitím a kompaktným skladovaním, ideálnym pre obmedzený úložný priestor. Aspire je zároveň prvou vlajkovou loďou Husqvarny, pri ktorej môžu spotrebitelia používať rovnaký akumulátor a nabíjačku bez ohľadu na výrobcu v rámci svetovej aliancie POWER FOR ALL.

Menšie, ľahšie a skladnejšie

Aj keď sa séria Aspire™ dočkala nového, osviežujúceho dizajnu, neprišla o vysokú kvalitu, za ktorou stojí know-how aj dlhoročné skúsenosti Husqvarny, popredného svetového výrobcu v oblasti záhradnej techniky. Napriek svojej ľahkej konštrukcii a kompaktným rozmerom tieto nástroje prekvapia výkonným a súčasne tichým chodom aj ergonomickou rukoväťou s mäkkými držadlami, vďaka ktorým s nimi pohodlne zvládnete akúkoľvek úlohu.

Oranžové interaktívne dotykové body označujú miesta, v ktorých je možné prístroje ľahko prispôsobiť vlastným potrebám. Každý z modelov Aspire je nielen kompaktný, ale aj výsuvný a skladací. Výhodou je aj to, že je vybavený úložným hákom pre efektívne skladovanie v obmedzenom priestore. K produktom si potom môžete dokúpiť aj šikovné úložné zariadenia, s ktorými ušetríte miesto v záhradnom dome, kôlni alebo napríklad v garáži.

„Spoločnosť Husqvarna je známa dlhoročnou históriou vývoja akumulátorového sortimentu pre majiteľov veľkých záhrad i profesionálov starajúcich sa o verejnú zeleň a lesy. S touto novinkou chceme tentoraz vyjsť v ústrety všetkým spotrebiteľom, ktorí žijú v domoch s menšími záhradkami. Práve títo zákazníci potrebujú stroje, ktoré majú vysoký výkon, ale zároveň sa jednoducho používajú a skladujú. A vzhľadom na to, že ľudia vnímajú svoje záhrady ako prirodzené rozšírenie obytného priestoru, musia byť ich produkty nielen funkčné, ale aj vyzerať dobre,“ vysvetľuje Ing. Marek Šnyrych, obchodný riaditeľ spoločnosti Husqvarna Česko.

Jeden akumulátor na všetko

Aspire je navyše prvým modelovým radom Husqvarny, ktorý je kompatibilný s 18V akumulátorovým systémom POWER FOR ALL. Táto globálna aliancia v súčasnosti zastrešuje viac ako 10 svetových značiek v oblasti elektrického náradia pre dom a záhradu, medzi ktoré patrí napríklad Bosch, Rapid, Gardena, Gloria alebo Steinel, ktoré majú jednotné nabíjacie riešenie. To znamená, že spotrebitelia môžu používať rovnaký akumulátor a nabíjačku bez ohľadu na výrobcu. Výnimkou je robotická kosačka, ktorá nie je kompatibilná s 18V akumulátorom POWER FOR ALL, pretože sa dodáva s vlastnou dokovacou stanicou.

A ktoré produkty sú súčasťou radu Aspire?

Značky: