Portálov, ktoré vyhľadajú ponuku reštaurácií je ako maku. Takých, ktoré pri tom nezožerú celý dátový balík v mobile, už pomenej.

Server Menučka pracuje na princípe geolokácie a po povolení použiť vašu polohu zobrazí reštaurácie vo vašom okolí. V mobile sa riadi povolenie polohy podľa aktuálneho nastavenia (značka GPS), pri použití počítača sa zobrazí otázka zo strany prehliadača.

menuc (3)

Pre koho?

Ako už hovorí názov, web sa zameriava na zobrazovanie denných menu. Je to veľmi dobrý nápad, pretože čas obedového menu je pre stravovacie zariadenia hlavnou položkou denného záujmu návštevníkov.

Čisté rozhranie sa dobre zobrazuje na smartfóne, tablete a na počítači. Treba povedať, že je veľmi rýchle aj na pomalšom dátovom spojení. To je jednoznačné plus. Áno, existujú aj prepracovanejšie portály, no ich načítanie na mobilnom telefóne je pomalšie, nehovoriac o vysokej dátovej spotrebe.

tel

Ako to funguje

Na hlavnej stránke sa po načítaní stránky zobrazia reštaurácie vo vašom okolí, na základe polohy. Ak hľadáte niečo v inej oblasti, stačí zadať adresu. Kto si chce overiť, čo má dnes jeho obľúbený podnik, môže priamo zadať jeho názov. V rámci prehľadu získate u každého výsledku hľadania adresu aj typ (bistro, reštaurácia, pub restaurant…), po rozkliknutí aj adresu a kontaktné údaje. Samozrejme, to podstatné, tiež aj obedovú ponuku na celý týždeň.

menuc (1)

Menšou nevýhodou je, že portál zobrazuje len denné menu v dňoch, kedy existuje jeho ponuka. To je fajn, pri hľadaní v mobile. Ste na ulici a potrebujete nájsť niečo otvorené, kde varia a zistiť, čo tam varia. Na zistenie mimo „dňa reštaurácie“, čo varia zajtra, budete musieť počkať na ďalší týždeň. V sobotu teda nezistíte, čo varia v pondelok. V rámci tohto je ale fajn, že sa vo výsledkoch vyhľadávania táto reštaurácia nebude zobrazovať v deň, kedy nemá denné menu.

menuc (2)

Reštaurácie si môžete pridávať do obľúbených kliknutím na hviezdičku, aj bez prihlasovania. Ak má podnik Facebook, malá ikona vás dostane na jeho fanpage.

Celkový dojem

Menucka.sk je portál, ktorý nemá detailné informácie o tom, či je v bare klíma alebo krb. Má ale jednoduché rozhranie. Tiež je navrhnutý tak, že stránku zobrazuje čitateľným písmom na rôznych zariadeniach a v neposlednom rade sa načíta skutočne rýchlo. V čase hladu vítaná funkcionalita.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.