Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Výrobca sieťových zariadení Mercusys prichádza na trh s úplne novým dvojpásmovým Wi-Fi 6 routerom MR90X. Model, ktorý dosahuje rýchlosť až 6 Gb/s, poskytuje rýchle káblové aj bezdrôtové pripojenie na streamovanie, surfovanie aj sťahovanie bez obmedzenia.

Wi-Fi 6 v plnej sile

Pre vysokú dátovú priepustnosť a plynulosť je router vybavený štvorjadrovým 1,6 GHz procesorom. Technológia OFDMA a 4×4 MU-MIMO posilňujú samotnú Wi-Fi sieť, umožňujú prenášať dáta súčasne a bez akýchkoľvek oneskorení, a to až 256 zariadením. Funkcia Smart Connect inteligentne vyberie automaticky každému zariadeniu najlepšie dostupné pásmo, aj keď bude práve v pohybe. V pásme 5 GHz je nový router schopný poskytnúť rýchlosť až 4 804 Mb/s av pásme 2,4 GHz je to až 1 148 Mb/s.

Router Mercusys MR90X ponúka špičkové bezdrôtové aj káblové pripojenie vďaka portom s kapacitou 2,5 Gb/sa 1 Gb/s. Užívatelia tak získajú väčšiu flexibilitu pripojenia a svoju sieť tak môžu využiť naplno.

Nový model je vyzbrojený ôsmimi výkonnými anténami s vysokým dosahom, ktoré poskytujú silný signál v celom dome. Technológia Beamforming inteligentne detekuje pripojené zariadenia a sústredí silu priamo k nim. S BSS Coloring je navyše eliminované rušenie okolitých sietí napríklad od susedov, a pripojenie je tak ešte stabilnejšie a efektívnejšie.

Výrobca počíta aj s narastajúcim počtom IoT zariadení a vďaka integrovanej funkcii Target Wake Time (TWT) dokáže znížiť spotrebu ich energie počas dátových prenosov. Tým sa predlžuje výdrž batérií aj životnosť.

Bezpečný a jednoduchý

Bezpečný internet je stále skloňovanejším pojmom. Nový router Mercusys MR90X využíva najnovší štandard zabezpečenia WPA3, ktorý poskytuje vylepšenú ochranu celej Wi-Fi siete. Zabraňuje útokom hrubou silou, zamedzuje odpočúvaniu a vďaka 128-bitovému šifrovaniu chráni osobné údaje a predchádza hackerským útokom. Pre rodičov je pripravená robustná detská ochrana zahrňujúca blokáciu nevhodných stránok či časové limity.

Nastavenie routera je jednoduché a celý proces zvládne aj laik, a to vďaka aplikácii MERCUSYS. Stačí postupovať podľa pokynov, inštalácia je totiž intuitívna a zaberie len niekoľko minút. Potom je možné jednoducho spravovať celú domácu Wi-Fi odkiaľkoľvek v každom zariadení s Androidom alebo iOS.

Kľúčové vlastnosti Mercusys MR90X:

  • Podpora najnovšieho štandardu Wi-Fi 6
  • Dvojpásmové pripojenie s rýchlosťou až 6 Gb/s (4 804 Mb/s v pásme 5 GHz, 1 148 Mb/s v pásme 2,4 GHz)
  • Podpora technológií MU-MIMO, OFDMA, Beamformig a BSS Coloring
  • Funkcia Smart Connect pre automatický výber pásma
  • Podpora Target Wake Time pre IoT zariadenia
  • Jednoduché nastavenie
  • Jednoduchá správa pomocou aplikácie
  • Robustná ochrana

Viac informácií o produkte nájdete tu:
https://www.mercusys.com/cz/product/details/mr90x/

Značky: