Funkcia je dostupná pre Android a iOS.

Microsoft výrazne rozšíril funkcionalitu svojej mobilnej aplikácie Microsoft Authenticator. Jej primárnym účelom je generovať číselné kódy pre účely dvojfaktorovej autentifikácie, resp. urýchľovať prihlasovanie sa do Microsoft účtu. Ak neviete, čo je to dvojfaktorová autentifikácia, určite si prečítajte náš starší článok, TU, a túto funkciu začnite používať.

Microsoft Authenticator však po novom funguje aj ako správca hesiel. Funkcia je dostupná v beta verzii pre iOS a Android. V prípade aplikácie pre iPhony si stačí Microsoft Authenticator stiahnuť a funkciu aktivovať v nastaveniach. V prípade Android verzie je potrebné v obchode Google Play aktivovať prijímanie beta verzií aplikácie a následne novú funkciu aktivovať v nastaveniach.

Takzvaní správcovia hesiel vám umožňujú ukladať všetky vaše heslá na jedno miesto, automaticky generovať heslá, automaticky ich vkladať do webových stránok a aplikácií a synchronizovať vašu databázu naprieč zariadeniami. Pri používaní takejto služby je kľúčové zabezpečenie konta, do ktorého sa vaše dáta ukladajú. V tomto prípade je to Microsoft účet a jeho zabezpečenie môžete výrazne zvýšiť spomenutou verifikáciou v dvoch krokoch.

Microsoft Authenticator synchronizuje heslá priamo s prehliadačom Edge. Svoju databázu hesiel môžete využiť aj v prehliadači Chrome, vďaka tomuto rozšíreniu. Ak teda používate prehliadač Edge a ukladáte si doň heslá, vynovený Microsoft Authenticator vám odporúčame vyskúšať – v jednej aplikácii nájdete dve užitočné funkcie.

Správca hesiel v aplikácii Microsoft Authenticator. Zdroj: vlastné, microsofters.com

Google Play
App Store

Prečítajte si aj:

Ako sa starať o bezpečnosť a súkromie na internete

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit