Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Prepojenie technológií s praxou aj inovatívne nápady s dávkou originality rozhodnú o víťazoch prvého ročníka Microsoft NGO Awards.

Do súťaže sa môžu zapojiť všetky slovenské neziskové organizácie, ktoré využívajú produkty Microsoftu. Podmienkou je, aby do 22. marca 2017 prihlásili svoj unikátny príbeh, ako im technológie pomohli dosiahnuť ich poslanie v neziskovom sektore.

Inovatívne riešenia môžu výrazne pomáhať, uľahčovať prácu a šetriť čas. Microsoft NGO Awards preto apeluje na neziskové organizácie na Slovensku, aby sa podelili o svoje úspechy, ktoré dosiahli vďaka moderným technológiám. „V Microsofte sa dlhodobo zapájame do dobročinných aktivít, práve preto sme sa rozhodli oceniť najúspešnejšie organizácie, ktoré vďaka technológii zefektívnili svoju činnosť, našli riešenie lepšej tímovej spolupráce alebo zaujímavým spôsobom podali pomocnú ruku svojej cieľovej skupine,” hovorí  Lenka Čábelová, manažérka komunikácie spoločnosti Microsoft na Slovensku a v Českej republike.

Každý príbeh je iný a odzrkadľuje jedinečnosť poslania, ktoré neziskové organizácie napĺňajú. Spoločnosť Microsoft preto v spolupráci s Nadáciou otvorenej spoločnosti vyzývajú neziskové organizácie pôsobiace na Slovensku, aby vyrozprávali svoj príbeh o tom, ako im moderné technológie pomohli ešte lepšie napĺňať ich dôležité poslanie. Zapojiť sa môžu neziskové organizácie, ktoré využívajú IT pri vzdelávaní ľudí s postihnutím, na podporu sociálne ohrozených skupín, pri komplexných riešeniach tímovej spolupráce s dobrovoľníkmi alebo na špecializovanú webovú aplikáciu či serverové riešenie podporujúce činnosť ich organizácie.

„Tešíme sa z príležitosti spolupracovať so spoločnosťou Microsoft pri spustení prvého ročníka ocenenia pre mimovládne organizácie NGO Awards na Slovensku. Z našej skúsenosti vieme, že technológie môžu zásadným spôsobom zmeniť prácu a kapacity organizácie, ak o nich majú znalosť a najmä, ak ich následne vedia využívať efektívne a inovatívne pre potreby svojich cieľových skupín alebo zamestnancov. Veríme, že spolu nájdeme také, ktoré to vedia najlepšie a stanú sa tak inšpiráciou pre ďalšie neziskové organizácie a nadácie, ktoré pomáhajú tam, kde je to potrebné, hovorí riaditeľ Nadácie otvorenej spoločnosti Ján Orlovský.

Vyhlásenie výsledkov sa bude konať v rámci vzdelávacieho podujatia NGO Day v utorok 11. apríla 2017. Organizácie spojené s víťaznými príbehmi získajú od spoločnosti Microsoft zaujímavé ceny.