Redmondská spoločnosť sľubuje lepšiu prácu so službou a nové funkcie.

Populárnu cloudovú službu od Microsoftu čaká v priebehu tohto roka viacero výrazných zmien. Prídu nové funkcie a nastanú zmeny v dizajne, ktoré by mali výrazne uľahčiť prácu so službou. Aktualizácia príde v priebehu najbližších týždňov pre smartfóny s operačným systémom Androidom a iOS a koncom roka aj pre prehliadačovu verziu.

Nová verzia OneDrive by mala priniesť po dlhej dobe zjednotenie dizajnu naprieč platformami, na ktorých služba funguje a zároveň maximálne efektívne využiť priestor na obrazovke, aby používateľ ľahko našiel všetko, čo potrebuje.

Skvelou novinkou, ktorú aktualizácia prináša je možnosť pozerať náhľady súborov PDF, RAW, súborov z Photoshopu, Ilustrátora a mnohých ďalších aplikácii. O skvelú generáciu náhľadov, aby vyzerali skvelo aj na 4K monitoroch, sa postará nový engine.

V novej verzii sa okrem prepracovaných ikoniek, ktorých v rôznych variantoch a veľkostiach, je už viac ako 4200, sa objaví aj nový flexibilný a kompaktný mód prezerania súborov a priečinkov. Mód by mal byť podobný tomu, aký poskytuje Prieskumník vo Windowse s možnosťou prispôsobenia šírky stĺpcov.

Zdroj: Microsoft