Fanúšikovia herných konzol Xbox sa v budúcom roku dočkajú významných noviniek. 

Spoločnosť Microsoft plánuje v ďalšom roku spustiť hneď dve nové konzoly Xbox novej generácie. Microsoft spočiatku neinformoval verejnosť o tom, že plánuje predstaviť dve nové herné konzoly Xbox. Názvy projektov sú zatiaľ známe ako Lockhart a Anaconda a v podstate ide o nástupcov Xbox One S a Xbox One X. Správu priniesol portál The Verge.

Primárnou a výkonnejšou konzolou má byť chystaná novinka s označením Anaconda. Lacnejšia a zároveň menej výkonná konzola nesie zatiaľ názov Lockhart. Xbox Lockhart má debutovať bez diskovej jednotky, podobne ako Xbox One All-Digital Edition. Zaujímavosťou tiež je, že Microsoft pôvodne zrušil svoje plány ohľadom konzoly Lockhart pred konferenciou E3.

Herná konzola Anaconda od Microsoftu má predstavovať skutočný skok od súčasnej generácie. Grafický výkon má dosahovať údajne až desať teraflopov. Plány pre Lockhart rátajú s približne štyrmi teraflopmi.

Lockhart má tiež zahŕňať SSD jednotku a má byť zameraný na hranie pri nižšom rozlíšení. Anaconda umožní hranie pri kvalite až 4K. Obe konzoly majú dostať nové procesory, Anaconda samozrejme výkonnejší.

Ceny pre Lockhart či Anakondu nie sú nateraz jasné, záujemcovia si budú musieť počkať. Možné tiež je, že Microsoft príde pre konzolu Lockhart s podobným balíkom predplatného ako pri Xbox All Access.

Zdroj náhľadovej fotografie: Microsoft

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Majitelia Microsoft účtov boli vystavení vážnemu bezpečnostnému riziku: Hackeri mohli získať prístup k ich účtom

Značky: