Nové pracovné prostredie v Office 365 založené na chatovej komunikácii umožňuje týmom dosiahnuť viac.

satya-microsoft-teams-2_nowat

Microsoft predstavil nový nástroj Microsoft Teams. Ide o nové pracovné prostredie založené na chatovej komunikácii, ktoré pokračuje v zlepšovaní možností spolupráce v rámci Microsoft Office 365. Microsoft Teams spája ľudí, rozhovory, obsahy aj ďalšie nástroje, ktoré tímy potrebujú k spolupráci.

Microsoft Teams je postavený na štyroch kľúčových vlastnostiach:

  • Chat pre tímy. Konverzácie v Microsoft Teams sú automaticky viditeľné pre celý tím a zároveň je dostupná aj možnosť súkromných správ. Nechýba ani knižnica plná emotikonov, GIF a nálepiek
  • Centrum tímovej práce. Používatelia tu môžu používať hlasové i video meetingy, rovnako tak aj pracovať s dokumentmi Microsoft Office priamo v rámci Microsoft Teams. Microsoft Graph pomáha pri posúdení relevantnosti, nájdení či zdieľaní informácií. Samotné prostredie Microsoft Teams je začlenené do Office 365 Groups – cross-aplikácie, ktorá ľuďom uľahčuje pohyb medzi jednotlivými komunikačnými nástrojmi pri zachovaní kontextu a ponúka možnosť zdieľania s ostatnými.
  • Schopnosť prispôsobiť sa každému tímu. Vzhľadom k jedinečnosti každého tímu ponúka Microsoft Teams možnosť prispôsobiť prostredie tak, aby spĺňalo konkrétne nároky. Členovia tímu môžu vytvoriť kanály určené na zoradenie konverzácií podľa témy. Tie môžu byť upravené vďaka prvku Tabs (Záložky), ktorý poskytne rýchly prístup k najpoužívanejším dokumentom a aplikáciám. Tieto Záložky môžu byť v Office 365 vytvorené aj pre služby ako OneNote, SharePoint, Planner a čoskoro tiež pre služby tretích strán
  • Bezpečnosť, ktorej môže dôverovať. Ako súčasť Office 365 ponúka Microsoft Teams pokročilé zabezpečenie, vrátane dodržiavania predpisov, ktoré poskytuje Microsoft Cloud. Dáta sú zakaždým šifrované a zakryté transparentným operačným modelom bez trvalého prístupu k používateľským informáciám. Overovanie prebieha cez viacfázový proces, ktorý poskytuje zvýšenú ochranu identity.

satya-microsoft-teams-1_nowat

Predbežná verzia už k dispozícii

Od 2. novembra je predbežná verzia Microsoft Teams v Office 365 k dispozícii pre všetkých zákazníkov s Office 365 Enterprise alebo Business plánom. Viac n nájdete na Microsoft News Center.

Značky: