Prepojenie medzi Windows 10 počítačom a smartfónom je opäť o niečo lepšie.

Microsoft neustále vylepšuje aplikáciu Váš telefón pre Windows 10. Tá umožňuje prepojenie so smartfónom so systémom Android a aplikáciou Asistent pre váš telefón. Po nainštalovaní aplikácie do počítača, resp. do smartfónu, je možné prepojiť obe zariadenia a využívať funkcie, ktoré toto prepojenie ponúka.

Cez Váš telefón si môžete pozerať a rýchlo kopírovať posledné fotografie z telefónu. Takisto si môžete čítať a odpisovať na SMS správy. Nedávno pribudlo zrkadlenie notifikácií z telefónu, pričom na upozornenia z instantných komunikátorov môžete aj odpisovať.

Microsoft najnovšie začal sprístupňovať funkciu, ktorá umožňuje spravovať telefonáty z vášho smartfónu priamo cez počítač. Táto funkcia bola doteraz vo fáze testovania, avšak podľa informácií portálu ZDNet ju postupne získavajú všetci používatelia. My v redakcii ju zatiaľ nemáme k dispozícii, v priebehu najbližších dní až týždňov by sa tak malo stať.

Microsoft nedefinuje, ktoré smartfóny podporujú novú funkciu. Dá sa teda predpokladať, že bude k dispozícii pre všetky zariadenia so systémom Android 7.0 a novším. Váš počítač by mal využívať Windows 10 s májovou aktualizáciou pre rok 2019 alebo s novšou verziou a obsahovať reproduktory a mikrofón.

Zdroj: ZDNet 

Prečítajte si aj:

Prepojte si Android smartfón s počítačom so systémom Windows 10

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit