Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Microsoft Teams, ktorý spája komunikáciu, online stretnutia, video a audio hovory a nástroje spolupráce na dokumentoch Office 365, dnes oslavuje svoje tretie výročie. Pri tejto príležitosti Microsoft predstavil nové funkcie v Teams, ktoré umožnia firmám lepšie komunikovať a spolupracovať.

Virtuálna prehliadka u lekára

Virtuálna prehliadka u lekára s pomocou Microsoft Temas

Aktuálne je veľmi pálčivá otázka „Do akej miery ovplyvnil COVID-19 rast Microsoft Teams?

Microsoft je presvedčení, že tento náhly, globálny prechod na prácu z domu bude zlomovým bodom v tom, ako dnes pracujeme a učíme sa. Už teraz je jasné, že sa riešenia, ktoré umožňujú prácu a učenie sa z domu prostredníctvom telefónu, videa a zdieľania súborov, stali kľúčovým prvkom našej práce. V používaní Teams Microsoft zaznamenal bezprecedentný nárast a teraz už Teams používa viac ako 44 miliónov používateľov denne. Toto číslo za posledných sedem dní vzrástlo o neuveriteľných 12 miliónov. Títo používatelia uskutočnili počas týždňa prostredníctvom Teams každý deň viac ako 900 miliónov online stretnutí a hovorov.

Aby ste dostali slovo, postačí zdvihnúť ruku

Aby ste dostali slovo, postačí zdvihnúť ruku

Spoločnosť Microsoft dnes predstavuje niekoľko produktových inovácií v súvislosti s  aplikáciou Teams – mnohé v súvislosti s online stretnutiami:

  • Potlačenie šumu v reálnom čase, ktoré minimalizuje rušivý hluk v pozadí (napr. zvuk pri písaní klávesnice, vysávač), čo vám umožní počuť, čo sa hovorí.
  • Funkcia zdvihnutia ruky, ktorá umožní každému na virtuálnom stretnutí vyslať jednoduchý a jasný vizuálny signál, že chce niečo povedať.
  • Podpora offline a nízkej prenosovej rýchlosti, ktorá vám umožní čítať  správy v četoch a písať odpovede – aj bez pripojenia na internet. To uľahčí napredovanie bez ohľadu na to, kde sa práve nachádzate.
  • Vykonávanie virtuálnych stretnutí so zákazníkom je bežnou požiadavkou aj pre situácie, ako sú návštevy pacientov v zdravotníctve, stretnutia s klientmi alebo pohovory s uchádzačmi o zamestnanie. Aplikácia Booking, ktorá bola oznámená začiatkom tohto mesiaca, uľahčuje plánovanie, správu a vykonávanie virtuálnych stretnutí.
  • Pracovníci v priemysle musia komunikovať a efektívne spolupracovať pri požiadavke na zachovanie bezpečnosti. Vďaka špeciálnej prilbe RealWear budú mať pracovníci prístup k informáciám a jednoducho komunikovať s odborníkmi aj na diaľku z miesta výkonu práce.
Prilba  RealWear

Prilba RealWear

Viac informácií 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.