Plný potenciál prepojenia oboch zariadení využijete, ak použijete smartfón so systémom Android.

Microsoft vydal veľkú októbrovú aktualizáciu, ktorá prináša praktickú funkciu na prepojenie počítača so smartfónom. Pre tento účel je potrebné stiahnuť aplikáciu Váš telefón z obchodu Microsoft Store do vášho Windows 10 počítača. Aplikácia vám následne pomôže s prepojením so smartfónom, avšak pokiaľ máte Android, rovno si stiahnite aj aplikáciu Your Phone Companion z obchodu Google Play.

Po nainštalovaní a spustení oboch aplikácií budete môcť prepojiť Windows 10 počítač so smartfónom so systémom Android a získať prístup k fotografiám a SMS správam vo vašom telefóne priamo cez počítač. Fotky si môžete do počítača jednoducho preniesť a takisto môžete čítať SMS správy, reagovať na ne a písať nové správy. Funkcia je dostupná v predfinálnej verzii, avšak u nás v redakcii fungovala korektne. Po prvom pripojení však bolo potrebné počkať pár minút, aby sa dáta korektne zosynchronizovali.

Možnosť jednoducho kopírovať fotky z telefónu a reagovať na správy sú prvé z viacerých funkcií, ktoré ponúkne prepojenie Windows 10 počítačov so smartfónmi. Tieto úvodné funkcie môžete využívať už dnes, avšak Microsoft prezradil aj ďalšie plány. Počas predstavenia nových zariadení Surface ukázal, ako budete môcť už čoskoro preniesť celú obrazovku smartfónu do počítača. Vďaka tomu budete môcť reagovať na vaše správy v ostatných aplikáciách a ovládať telefón cez počítač tak, ako by ste ho mali reálne v ruke.

Je zrejmé, že pokročilé funkcie prepojenia smartfónu s počítačom budú dostupné iba na telefónoch s Androidom. Čiastočné prepojenie ponúkne aj iPhone, s procesom spárovania vám pomôže Váš telefón z obchodu Microsoft Store.

Zrkadlenie obrazovky smartfónu v systéme Windows 10. Funkcia bude dostupná neskôr. Zdroj: Cherlynn Low/Engadget

Zdroj: Microsoft, Engadget

Prečítajte si aj:

https://touchit.sk/microsoft-windows-10-oktobrova-aktualizacia-na-stianutie/195298

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit