Prehrávač do vrecka podporuje prehrávanie hudby zo Spotify v offline režime.

Svojho času sme počúvali hudbu pomocou MP3 prehrávačov a iPodov. Dnes sú v kurze streamovacie služby ako Deezer, Spotify alebo Apple Music, ku ktorým pristupujeme najčastejšie pomocou smartfónov. Tvorcovia hudobného prehrávača Mighty sa však pokúsili spojiť to najlepšie z minulosti a prítomnosti – vytvorili miniatúrny prehrávač do vrecka, ktorý vyzerá ako iPod Shuffle, avšak prehráva iba hudbu zo služby Spotify.

Mighty má malé rozmery a všetky potrebné ovládacie prvky umiestnené na prednej strane. Môžete regulovať hlasitosť, pozastaviť a spustiť prehrávanie alebo preskakovať medzi pesničkami. V porovnaní s prehrávačmi z minulosti sa odlišuje iba tlačidlom v pravom hornom rohu, ktoré slúži na prepínanie sa medzi jednotlivými playlistmi.

Hudbu si do prehrávača uložíte pomocou aplikácie v spárovanom telefóne. Telefón k počúvaniu hudby po jej uložení do Mighty nebudete potrebovať

Prehrávač ponúka 8 GB úložisko, ktoré podľa výrobcu dokáže uskladniť viac ako 1000 pesničiek. Tie si do prehrávača stiahnete prostredníctvom mobilnej aplikácie vo vašom telefóne. Mighty sa spáruje s vašim telefónom a v aplikácii si nastavíte všetko potrebné od vášho účtu až po hudbu, ktorá sa má stiahnuť do offline režimu a preniesť do malého hudobného prehrávača. Úvodné párovanie a nastavenie zaberie približne 10 minút, rovnaký čas trvá aj prenos hudby – samozrejme v závislosti od toho, koľko pesničiek si budete do Mighty prenášať.

Zariadenie vydrží na jedno nabitie prehrávať hudbu 5 hodín. Na nízku batériu upozorní LED dióda. Prehrávač podporuje aj pripojenie bezdrôtových Bluetooth slúchadiel, avšak podľa prvých recenzií má malý dosah, čo môže spôsobiť nestabilnú kvalitu.

Mighty sa predáva za 86 dolárov + poštovné a balné. Koncept tohto zariadenia nie je zlý a hoci nespôsobí rovnakú revolúciu ako iPody, môže zaujať aj dnes. Ide o vhodné zariadenie na počúvanie hudby vtedy, kedy so sebou nechcete nosiť telefón. Projekt vznikol vďaka podpore na portáli Kickstarter.

Zdroj: Mighty

Prečítajte si aj:

Apple končí s prehrávačmi iPod nano a shuffle

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit