Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť DXC Technology má nového generálneho riaditeľa, ktorým sa stal Mike Salvino. Je uznávanou osobnosťou v oblasti IT služieb a má všetky predpoklady na to, aby spoločnosť viedol do ďalšej fázy rastu. Na Slovensku patrí DXC Technology medzi významného zamestnávateľa v IT sektore.

Pred vyše dvomi rokmi vznikla spoločnosť DXC Technology s ambíciou zaradiť sa medzi top svetových hráčov v oblasti poskytovania IT služieb. Obdobie na etablovanie sa na trhu využila nielen na získavanie nových zákazníkov, ale aj na vývoj technologických riešení, ktoré nachádzajú uplatnenie ako v súkromnom, tak aj vo verejnom sektore. Spoločnosť od jej vzniku viedol Mike Lawrie, ktorého po odchode do dôchodku nahradil biznismen Mike Salvino. ,,Považujeme ho za skúseného lídra v oblasti IT služieb, ktorý má za sebou úspešných 30 rokov v podnikateľskom prostredí, o čom svedčia výsledky firiem, v akých pôsobil,“ zdôvodnil zvolenie Salviniho Manoj P. Singh, predseda menovacieho výboru rady.

Mike Salvino naposledy pôsobil ako generálny riaditeľ Carrick Capital Partners, v spoločnosti, kde sa špecializoval na outsourcovanie firemných činností, vrátane bezpečnosti a strojového učenia. Pred tým bol výkonným riaditeľom skupiny Accenture Operations, pod palcom mal zhruba 100 000 zamestnancov a obrat firmy sa mu podarilo zvýšiť o 20 percent. O svojom pôsobení v DXC Technology má jasnú predstavu. ,,Naším cieľom v blízkej budúcnosti je ďalšia fáza rastu, ktorá pre mňa znamená napĺňanie troch pilierov – rast našich ľudí, rast našich zákazníkov, rast nášho biznisu. Potrebujeme preinvestovať vyšší obnos financií do podnikania, aby sme boli nielen ešte lepším, spoľahlivejším partnerom a poskytovateľom služieb, ale predovšetkým zodpovedným zamestnávateľom. Z vlastnej skúsenosti viem, že pokiaľ sú zamestnanci spokojní, ich pozitívny postoj sa následne odzrkadľuje vo vzťahu k zákazníkom. Citlivejšie vnímajú ich potreby a snažia sa k dodávaniu služieb pristupovať inovatívne,“ povedal Mike Salvino, nový generálny riaditeľ DXC Technology.

Na Slovensku patrí DXC Technology medzi významného zamestnávateľa v IT sektore. Riaditeľ pobočky s viac ako 1300 zamestnancami Zdenko Böhmer sa s nastavením priorít Mikea Salviniho stotožňuje. Od septembra máme nového CEO v celosvetovom meradle a mňa teší, že jeho prioritami budú pre neho ľudia, zákazníci a profitabilita. Aj v tomto poradí je to úplne v poriadku. Som presvedčený o tom, že spoločnosť je len taká dobrá, akí sú jej ľudia,“ dodal Zdenko Böhmer.

Značky: