Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Priaznivci modelu BMW Z3 majú ďalší dôvod na radosť. Na Slovensku vznikol prvý klub zameraný na tento ikonický model a rovno pripravuje aj zraz. Ten sa uskutoční dňa 24. júna v kaštieli v Bernolákove. Odtiaľ sa vozidlá zážitkovou jazdou presunú cez Pezinok na Pezinskú Babu, kde spestria program Veľkej ceny veteránov. Následne zamieria cez Lozorno, Stupavu a Bratislavu do Čunova, kde sa zoradia v areáli Divoká voda, prezrú si výstavu BMW Private Collection Summer Festival 2023 v galérii Danubiana a vyhlásia najkrajšie vozidlo zrazu.

„BMW Z3 SK/CZ Club vznikol oficiálne začiatkom januára 2023, aj keď myšlienky o jeho založení som mal už dlhšiu dobu, keďže na Slovensku nič podobné ani za viac ako 25 rokov existencie tohto modelu neexistovalo. Prvotným cieľom bolo nejakým spôsobom zjednotiť majiteľov tohto vozidla na Slovensku, ponúknuť im platformu na výmenu skúseností a informácií. Súčasťou klubu je aj technické fórum, keďže ide o vozidlá staršej výroby, ktoré si vyžadujú patričnú starostlivosť a servis. Zároveň tým, že tento model pochádza z éry, keď ešte autám nedominovala elektronika, je toto auto maximálne vďačné aj na domácu opravu a servis. Snažíme sa teda o vzájomnú pomoc majiteľov pri údržbe a zveľaďovaní našich Z3. Tipy ohľadom opráv, zháňania náhradných dielov, ci detailingu sú u nás vítané. Fakt, že Z3 je dizajnovo nadčasové vozidlo, potvrdzuje aj vekovo veľmi pestré zloženie členov nášho klubu,” priblížil pozadie vzniku klubu a podujatia Norbert Bozóky, zakladateľ klubu BMW Z3 SK/CZ.

BMW Z3 patrí medzi kultové modely bavorskej automobilky a vyrábalo sa v rokoch 1996 až 2002. Prvý raz sa predstavilo v novembri 1995 na premiére filmu James Bond: Goldeneye, v ktorom tajný agent Jej veličenstva prvýkrát šoféroval iné ako anglické vozidlo. Pod jeho kapotou sa objavovali benzínové motory so štyrmi aj šiestimi valcami, nechýbala ani ostrá športová verzia M s výkonom 239 kW (325 k). Vozidlo sa vyznačovalo technickou blízkosťou s modelom BMW radu 3 E36 Compact. Vďaka tomu sa podarilo nastaviť jeho cenu tak, aby oslovilo aj mladých vodičov. Medzi jeho špeciality patrí aj fakt, že išlo o prvé vozidlo BMW plne vyrábané mimo Nemecka v americkom závode Spartanburg. Celkovo vzniklo viac ako 297 000 kusov, z toho viac ako 17 000 vo verzii Coupé.

„Majiteľov a priaznivcov modelu BMW Z3 srdečne pozývam na naše podujatie a veľmi sa teším na stretnutie s nimi. Odporúčam im, aby sa prihlásili čo najskôr, pretože kapacita tohtoročného zrazu je limitovaná na 30 až 35 vozidiel,” uzavrel Norbert Bozóky.

https://www.facebook.com/groups/bmwz3clubskcz/

Značky: