Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

 V rámci  záväzku k trvalej udržateľnosti sa značka MINI v Kapskom Meste v Južnej Afrike spojila s Red Bullom, aby spoločne spustili prvú MINI-brandovanú solárnu nabíjaciu stanicu pre elektrické vozidlá na južnej pologuli.

Shaun Willis z MINI Južná Afrika uviedol: „MINI a Red Bull majú dlhodobý vzťah, ktorý vznikol už pred 17 rokmi v Kalifornii. Vtedy tu boli prvé vozidlá MINI upravované na ikonické verzie Red Bull MINI. Medzi oboma značkami vždy existovalo silné spojenie a táto spolupráca na prvej solárnej nabíjacej stanici v Južnej Afrike je toho ďalším dôkazom.“

Willis dodal: „Vďaka optimistickému postoju značky MINI k životu, ktoré reprezentuje motto značky  „Big Love“,  sa vždy snažíme  inklinovať ku kreatívnym prístupom, ktoré zohrávajú dôležitú úlohu pri ochrane planéty. S prvou samostatnou a verejnou solárnou nabíjacou jednotkou v Kapskom Meste dávajú MINI a Red Bull najavo záväzok k trvalo udržateľným energetickým riešeniam.“

Otvorenie prvej solárnej nabíjacej stanice sa uskutočnilo na V&A Waterfront v Kapskom Meste. Partnermi projektu sú: MINI, V&A Waterfront, City of Cape Town a Red Bull.

MINI už v roku 2021 oznámilo, že na začiatku tretej dekády budú vozidlá značky MINI dodávané výhradne na elektrický pohon. V rámci tejto iniciatívy prídu na trh tri nové elektrické modely ako súčasť NEW MINI Family.

Značky: