Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Skupina Zumtobel Group, popredný dodávateľ komplexných riešení pre profesionálne osvetľovanie budov, na jeseň rozšírila svoje portfólio o niekoľko zaujímavých noviniek. Medzi ne patria minimalistické kancelárske svietidlá Light Fields III a Ecoos II, či Omega Pro 2 vhodná pre prácu vyžadujúcu vysoký stupeň koncentrácie. Nová generácia svietidiel HiPak a PoPack Led zase obohatila sektor priemyslového osvetlenia.

Minimalistický dizajn i tri druhy optiky u kancelárskych svietidiel

Svietidlo Light Fields III je už treťou generáciou kolekcie kancelárskych svietidiel Light Fields. Pri výrobkoch značky Zumtobel rozhodne nie je minimalistický dizajn nič neobvyklého. Tentokrát bolo však čisté a jednoduché prevedenie povznesené do ďalšej dimenzie. „Pri vývoji našich produktov sa sústredíme nielen na vylepšenie technických vlastností, ale snažíme sa posunúť aj hranice dizajnu,“ uviedol riaditeľ spoločnosti ZG Lighting Slovakia Peter Mišík. Model Light Fields III to bez pochýb potvrdzuje. Už na prvý pohľad upúta svojou bezrámovou konštrukciou vyrobenou metódou laserového zvárania, ktorá sa spoľahlivo prispôsobí každému interiéru. Maximálna rovnomernosť osvetlenia a minimálne oslnenie sú zaistené vďaka technologickým vlastnostiam svietidla na najvyššiu úroveň.

Omega Pro z portfólia značky Thorn sú ploché svietidlá obzvlášť vhodné pre prácu vyžadujúcu stopercentnú koncentráciu pre svoje jedinečné vlastnosti minimalizujúce oslnenie. Tohtoročná nová rada Omega Pro 2 ponúka tri druhy optiky, ktoré zaručia správne svetlo v rôznych prostrediach. Opálová a šesťuholníková optika sa hodí do spoločných priestorov, ako sú chodby, koridory alebo aj relaxačné priestory. Prizmatická optika Glare Pro vyznačujúca sa patentovanou technológiou minimalizujúcou oslnenie a podporujúcou koncentráciu, je perfektná do kancelárií a študijných priestorov.

Neexistuje typickejší predstaviteľ kancelárskeho svietidla ako model Ecoos od Zumtobel. Staromódny dizajn bol zaodetý do nového šatu a vznikol model Ecoos II. Svietidlo svojím holistickým telom vyvoláva dojem nekonečnej trojrozmernosti. Dostupná je verzia v tenkom minimalistickom prevedení či v klasickej hrubšej variante. Totožné rozmery konštrukcie svietidla s jeho predchodcom sú prednosťou, výmena za nový kúsok je teda bezproblémovou záležitosťou.

Priemyslové svietidlá technologicky opäť pokročili

Jesennou novinkou na poli priemyslového osvetlenia je tretia generácia osvetlenia HiPak s RF senzormi. S dvoma veľkosťami a šiestimi svetelnými výkonmi až do 35 000 lumenov je svietidlo ideálnou možnosťou výmeny kus za kus pri projektoch modernizácie. Energetické úspory a celkové pohodlie zaistí funkcia snímania denného svetla, vďaka ktorej sa intenzita osvetlenia môže meniť od 2 do 500 luxov.

Medzi novinky na trhu patria tiež ďalšie generácie priemyslového svietidla PopPack LED. Toto lištové osvetlenie vybavené pasívnym infračerveným senzorom môže po novom kontrolovať v master/slave móde ďalšie svietidlá prostredníctvom pevného zapojenia.

Značky: