Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Vďaka použitiu detekcie paliet na báze AI a vyhýbaniu sa prekážkam, nastavuje MiR1200 Pallet Jack nové štandardy pre manipuláciu s materiálom na paletách

Spoločnosť Mobile Industrial Robots (MiR), najväčší dodávateľ autonómnych mobilných robotov (AMR), oznámila uvedenie autonómneho mobilného robota MiR1200 Pallet Jack. S pokročilou AI detekciou paliet a s podporou platformy NVIDIA Jetson AGX Orin využíva MiR1200 Pallet Jack 3D vizualizácie na identifikáciu paliet, ktoré dvíha a dodáva s nevídanou presnosťou.

„MiR1200 Pallet Jack je našou najnovšou iniciatívou, ktorá má za cieľo posúvať hranice v autonómnej manipulácii s materiálom. Veríme, že vstavaný detekčný systém AI je významným zlepšením oproti starším detekčným technológiám. Naše riešenie skráti čas pick-and-place cyklu, poskytuje najvyššiu presnosť vo svojej triede a umožňuje nepretržite dodávať našim zákazníkom pokročilé funkcie a hodnoty založené na AI,“ hovorí Mads Paulin, viceprezident výskumu a vývoja v MiR.

Bezproblémová spolupráca s ďalšími AMR a softvérom od MiR

MiR1200 Pallet Jack je navrhnutý tak, aby sa bezproblémovo integroval do existujúcich flotíl robotov MiR a spolupracoval s ďalším príslušenstvom MiR. Je perfektnou voľbou pre veľkých podnikových zákazníkov, ktorí zvyčajne prevádzkujú zložitejšie pracovné postupy s väčšími flotilami a viacerými pobočkami. Títo zákazníci sa teraz môžu obrátiť na MiR, ako na centrálne kontaktné miesto pre manipuláciu s materiálom.

„Ako najnovší prírastok do širokého portfólia AMR od MiR pridáva MiR1200 Pallet Jack k našim existujúcim riešeniam novú aplikačnú oblasť pre scenáre prepravy od malých po ťažké náklady, prepravu paliet a podobne. Všetky roboty sa dajú bez problémov spravovať a integrovať prostredníctvom nášho špičkového nástroja na správu vozového parku MiR Fleet a monitorovať a optimalizovať pomocou MiR Insights,“ povedal Jean-Pierre Hathout, prezident MiR.

Schopnosť navigácie v zložitých prostrediach

Vďaka svojim schopnostiam 3D videnia rieši MiR1200 Pallet Jack výzvy, ktorým čelí mnoho podnikov pri manipulácii s materiálom náročným na zdroje, hlavne v zložitých prostrediach, ktoré komplikujú automatizáciu a kde je automatizácia potrebná kvôli rastúcemu nedostatku pracovných síl.

MiR1200 Pallet Jack môže dynamicky upravovať svoju trasu tak, aby sa vyhol prekážkam, či už v podobe voľne položených predmetov na podlahe, alebo v úrovni hlavy. Spracováva zábery z veľkého množstva kamier a dát získaných pomocou technológie LIDAR v reálnom čase s využitím plného výkonu grafického procesora a ďalších procesorov na platforme NVIDIA Jetson AGX Orin. Jeho schopnosť bezproblémovej navigácie aj v stiesnených priestoroch a potreba minimálnych zmien v existujúcej infraštruktúre z neho robí dokonalé riešenie na optimalizáciu efektivity logistiky a zaistenie včasného dodania paliet.

„S MiR1200 Pallet Jack sme vyvinuli odolný robotický paletový zdvihák, ktorý bude fungovať aj v existujúcich zákazníckych prevádzkach a tým súčasne pomôže riešiť výzvy v oblasti životného prostredia. V návrhu tohto robota sme využili všetky naše odborné znalosti z oblasti vývoja softvéru pre MiR a vývoja AMR s vysokou záťažou, k čomu vo veľkej miere pomohlo zlúčenie MiR s AutoGuide v roku 2022 – ďalšej spoločnosti z portfólia skupiny Teradyne. Robustný systém trojkolesového pohonu MiR1200 Pallet Jacks bol vyvinutý v spolupráci so spoločnosťou Logitrans, ktorá má viac ako 80 rokov skúseností s manipuláciou s materiálom,“ hovorí Jean-Pierre Hathout.

Bezpečnosť nadovšetko

MiR1200 Pallet Jack nie je iba o rýchlosti a efektivite. Bezpečnosť zostává najvyššou prioritou. „Bezpečnosť je v DNA každého produktu MiR. Paletový zdvihák MiR1200 vyhovuje najnovším normám bezpečnosti produktov, vrátane ISO3691-4. Spojenie viacsenzorových platforiem a špičkových bezpečnostných prvkov poskytuje omnoho bezpečnejšiu alternatívu k tradičným vysokozdvižným vozíkom, paletovým manipulátorom a ručným paletovým zdvihákom,“ uviedol Jean Pierre Hathout.

 Medzi kľúčové vlastnosti MiR1200 Pallet Jack patrí:

Detekcia na základe umelej inteligencie s podporou technológie NVIDIA: Toto riešenie, testované na +1,2 milióna skutočných a syntetických obrázkov, umožňuje rýchlu a presnú detekciu paliet.

Vysoká kapacita batérie a rýchle nabíjanie: Vďaka nabíjaciemu pomeru 1:14 a možnosti príležitostného nabíjania je MiR1200 Pallet Jack ideálny pre pracovné postupy v režime 24/7.

• Zhoda s bezpečnostnými normami ISO: MiR1200 Pallet Jack je navrhnutý tak, aby vyhovoval najnovším produktovým normám, vrátane ISO 3691-4, ktorá zaisťuje bezpečnosť v rôznych prostrediach.

3D senzor na detekciu prekážok: LIDAR a 3D videnie sú integrované pre presnú detekciu prekážok na podlahe, v úrovni hlavy a okolo, čo zaisťuje presné a bezpečné umiestenie paliet.

• Robustná mobilita: Štandard IP 52 a odolné kolesá umožňujú mobilitu v prostrediach s náročnými povrchmi.

Značky: