Posledné dva roky sú na celom svete výrazne poznačené pandémiou koronavírusu. Stretnutia, prezentácie či kongresy sa presunuli zo živých podujatí do on-line prostredia.

To naplno otvorilo dvere pre podujatia organizované virtuálne alebo hybridne. Otázkou je, ako takúto udalosť zorganizovať tak, aby to bolo efektívne, pútavé a zároveň aby z toho mali účastníci zážitok podobný ako keby to bolo naživo. Možno ešte kvalitnejší. Tak aby nadviazali nové kontakty s inými účastníkmi, vymenili si poznatky aj v malých skupinách a dali základ novému biznisu, pričom potenciálnych partnerov vám navrhne umelá inteligencia.

LAIA ako neúnavná virtuálna asistentka

Do tohto prostredia vstupuje spoločnosť E.bot Technology so svojim projektom LAIA. Tá posúva novodobý „eventový“ biznis na úplne novú úroveň a to práve s využitím umelej inteligencie. Spoločnosť pritom využila znalosti lídrov z prostredia firmy zameranej na eventy – marketingovej agentúry CREATIVE PRO a po stránke technologickej zase skúsenosti a možnosti startupu Nettle. LAIA je pripravená pre vás zorganizovať event presne podľa požiadaviek a to pre rôzny počet účastníkov a rôzneho zamerania.

Virtuálna asistentka LAIA okrem samotnej organizácie eventu poslúži práve na to, že vám vyhľadá spomedzi účastníkov tých, ktorí majú podobné záujmy, resp. pracujú v rovnakej oblasti ako vy. Potom ako zadáte takúto požiadavku, vám LAIA zobrazí napr. na smartfóne odporúčania na ľudí, s ktorými by ste sa mali (napr. virtuálne) stretnúť a takéto stretnutie vám aj zorganizuje. Vychádza pritom z údajov, ktoré ste o sebe zadali pri registrácii na konkrétnu udalosť. LAIA sa ako správna virtuálna asistentka neustále učí a svoje vlastnosti v čase vylepšuje.

LAIA však nie je určená len pre obdobie pandémie. Dobre sa uplatní aj na živých alebo hybridných konferenciách a kongresoch či iných eventoch. Aj tu dokáže zefektívniť vašu účasť na udalosti a poskytnúť vám možnosť vymeniť si skúsenosti lepšie, ako to bolo pred pandémiou.

Technologický startup Nettle sa už presadil pri vývoji chatbotov, firma je tiež zaradená do programu NVIDIA Inception na podporu inovatívnych projektov. Vytváraná technológia umožňujúca porozumieť voľnému textu sa dá dobre využiť v rôznych odvetviach.

Čo všetko LAIA dokáže?

Základom je mať všetko k udalosti na jednej platforme – registráciu, agendu udalosti, rečníkov, program, samotný lifestream, interakciu účastníkov a záverečnú spätnú väzbu. LAIA umožní vytvoriť aj personalizovaný pozývací proces, čo môže výrazne zvýšiť počet prihlásených účastníkov.

Následne sa LAIA o účastníkov stará v režime 24/7. Prevedie hostí procesom registrácie, pomôže im zorientovať sa v programe a ak máte otázky o udalosti, pripraví vám konkrétnu odpoveď. Už v tejto fáze je tiež schopná prepojiť účastníkov udalosti, ktorí majú k sebe potenciálne blízko – tzv. matchmaking.

Prostredie LAIA aj s viacerými jazykovými mutáciamiZdroj: Laia
Prostredie LAIA aj s viacerými jazykovými mutáciami

LAIA sa ďalej postará o profily rečníkov s prepojením na sieť LinkedIn, navrhne účastníkom personalizovaný program a postará sa o samotný live stream. Udalosť je možné viesť vo viacerých jazykoch podľa toho, odkiaľ pochádzajú vaši hostia.

Celé prostredie je možné obrandovať podľa požiadaviek klienta, aby zodpovedalo jeho komunikácii.

Ako účastník sa môžete pýtať prednášajúcich, resp. diskutovať s inými účastníkmi v malých skupinách. Takisto sa dajú pripraviť kvízy a prieskumy aj s výhernými cenami. LAIA sa pritom dokáže prispôsobiť vášmu korporátnemu štýlu komunikácie. Môže to byť formálnejšia alebo otvorenejšia diskusia, ako si budete priať.

Jej zameraním sú napr. konferencie, výstavy, webináre, kultúrne a spoločenské stretnutia, uvedenia produktov, ale aj galavečery či teambuildingy. Dokáže sa dobre prispôsobiť typu udalosti.

Koľko to stojí?

Základným variantom je Lounge a toto riešenie stojí 1490 eur. Riešenie už obsahuje napr. registráciu aj s pozvánkou do kalendára, úpravu prostredia vo vašom štýle, informácie o rečníkoch, vytvorenie agendy, upozornenie účastníkov o blížiacej sa udalosti, live stream, verejný chat, záznam z udalosti a jeho analytiku, úvodné školenie a 40 dní prístupu na platformu.

Priama interakcia s publikomZdroj: Laia
Priama interakcia s publikom

Vyššie riešenie Grand hall je za 1990 eur. Navyše voči Lounge máte integrovaný poznávací systém na spojenie účastníkov, vytvorenie databázy účastníkov, súkromný chat, formulár na spätnú väzbu, ako aj integráciu systému na položenie otázok cez sli.do.

Variant Aréna je určený pre viac ako 5000 účastníkov a ide o riešenie ušité presne na mieru. Cena závisí od požadovanej výbavy a je šitá na mieru.

LAIA je intuitívna a veľmi jednoduchá na používanie. V prípade potreby je vám k dispozícii aj podporný tím. Celá komunikácia je navyše bezpečne šifrovaná. Použitý poskytovateľ cloudových služieb spĺňa normy ISO/IEC 27001 a aj GDPR.

Platforma LAIA dobre využijú napr. eventové agentúry, firmy ale aj konferenčné hotely. Viac informácií nájdete na stránke https://laiaevents.com/sk/ alebo na Facebooku.  LAIA sa umiestnila aj na shortliste významného Bea World Festivalu a čaká na Award Ceremony, kde sa ukáže, či sa stane víťazom.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.