Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Samsung pokračuje v tradičnej podpore paralympijského hnutia, športovcom ponúka špičkový zážitok s telefónom Galaxy Z Flip6 Olympic Edition a fanúšikov pozýva do zážitkových centier po celom meste

Spoločnosť Samsung Electronics, globálny partner olympijského a paralympijského hnutia, ponúkne špičkovú technológiu Galaxy športovcom aj fanúšikom na paralympijských hrách v Paríži 2024, aby si z nich mohli odniesť jedinečné zážitky na celý život.

Hlavné motto Samsungu na tohtoročných parížskych hrách znie „Open always wins“, teda „Otvorenosť víťazí“. Sme presvedčení, že s otvorenou mysľou sa každý nový zážitok stáva zmysluplným úspechom a nič nedokazuje platnosť tohoto tvrdenia lepšie než športovci na paralympijských hrách. Otvorená myseľ a odhodlanie sú hlavnou devízou paralympionikov vo všeobecnosti a Samsung plánuje v priebehu nadchádzajúcich hier predstaviť celému svetu, ako špičková mobilná technológia pomáha športovcom, fanúšikom aj ostatným ľuďom otvárať nové obzory a možnosti.

„Samsung je partnerom paralympijských hier už takmer dve desaťročia. S radosťou podporujeme paralympijské hnutie a radi ponúkneme športovcom, fanúšikom, návštevníkom aj dobrovoľníkom na tohtoročných paralympijských hrách v Paríži jedinečné zážitky s najnovšou mobilnou technológiou,“ komentovala to Stephanie Choi, výkonná viceprezidentka a riaditeľka marketingu v divízii Mobile eXperience v Samsung Electronics. „Je nám cťou predstaviť publiku po celom svete špičkových paralympionikov, príbehy a nezlomného ducha, s ktorým prešľapávajú nové cesty a ohromujú svet svojimi výkonmi.“

Stála podpora paralympijskému hnutiu

Podpora paralympijských hier v Paríži 2024 rozhodne nie je náhodná – Samsung je partnerom paralympiád už 18 rokov, od zimných hier v roku 2006 v talianskom Turíne. Celú túto dobu pomocou mobilných technológií zoznamuje fanúšikov po celom svete s výkonmi paralympionikov a so zásadami paralympijského hnutia vo všeobecnosti. Napríklad v Soči v roku 2014 pre návštevníkov centra Galaxy Studio Olympic Park pripravil špeciálnu akciu Dialogue in the Dark, alebo Dialóg v tme, na ktorej si verejnosť mohla vyskúšať deň v živote zrakovo postihnutého človeka. Účastníci tak mohli ľahko a názorne pochopiť, ako sa žije ľuďom so zrakovými problémami.

Na zimných paralympijských hrách v Pchjongčchangu v roku 2018 si zase návštevníci centra Samsungu mohli vyskúšať funkciu Relúmĭno v kombinácii s okuliarmi Samsung Gear VR, rovnako určenými pre zrakovo postihnutých. Aj na tohtoročnej paralympiáde v Paríži chce Samsung podporovať jedinečné športové výkony a hodnoty stelesnené paralympijskými športovcami.  

Najväčšie hviezdy tímu Samsung Galaxy

Na parížskej paralympiáde 2024 podporuje Samsung športovcov zoskupených v tíme Samsung Galaxy. Firma si do neho vybrala jedinečných paralympionikov, ktorí majú výrazný vplyv na svoje športové odvetvia aj mimo nich. Do tímu patria: napríklad francúzsky nevidiaci futbalista a nositeľ olympijskej pochodne Yvan Wouandji, ďalej Johannes Floors (paraatletika, Nemecko), Madison De Rozario (paraatletika, Austrália), Ugo Didier (paraplávanie, Francúzsko), Hee-jin Kim (goalbal, Kórea), Kadeena Cox (paracyklistika a paraatletika, Veľká Británia) a Desirée Vila (paraatletika, Španielsko). Niektorí z nich svoju účasť v tíme komentovali nasledovne.

  • Ugo Didier: „Paralympiáda v Paríži 2024 je pre mňa, samozrejme, obzvlášť dôležitá, veď sa koná v mojej krajine. Chcem uspieť v súťaži, ale tiež všetkým ukázať, že stačí dostatok odhodlania a každý sa môže zúčastniť športového súboja a podávať výkony na svetovej úrovni, aj napriek postihnutiu. Som rád, že v spolupráci so Samsungom môžem ďalej šíriť toto posolstvo.“
  • Madison De Rozario: „Technológia zohráva v celom našom športovom hnutí obrovskú úlohu. Aby sme mohli osloviť fanúšikov a verejnosť, je nutné, aby sme sa na seba vzájomne napojili – my potrebujeme zistiť, čo sú zač oni a oni potrebujú bližšie spoznať nás. Podpora od Samsungu pre mňa znamená veľkú česť – toto sú už moje piate hry, na ktorých sa snažím ľuďom po celom svete predstaviť paralympijské hnutie.“
  • Johannes Floors: „Úspešný paralympionik potrebuje silnú vôľu, ale tiež poctivú sebareflexiu, schopnosť ustáť kritiku, starostlivé pilovanie vlastných schopností a otvorenú myseľ, aby mohol skúšať nové spôsoby a metódy. Som nesmierne rád, že môžem spolupracovať práve so Samsungom, teda s firmou, ktorá tieto hodnoty zdieľa – na ich inováciách je to vidieť viac než dobre.“

V máji Samsung predstavil dokumentárny film Voices of Galaxy, v ktorom hrá hlavnú rolu práve Johannes Floors a jeho príbeh – jeho motivácia, odhodlanie a vášeň, s ktorou sa pokúša pôsobiť na nastupujúcu generáciu.

Jedinečné zážitky z paralympijských hier vďaka najmodernejšej technológii

Pre paralympionikov, ktorí sa zúčastňujú tohtoročných hier, si Samsung pripravil takmer 5000 telefónov Galaxy Z Flip6 Olympic Edition. Exkluzívna séria je vybavená špeciálnymi aplikáciami a službami, vďaka ktorým si športovci budú môcť naplno užiť tohtoročné hry a samotný Paríž. Do výbavy Galaxy Z Flip6 Olympic Edition patrí okrem iného najnovšia umelá inteligencia Galaxy AI, ale tiež špeciálne aplikácie a funkcie pre telesne postihnutých.

Vďaka funkcii Interpreter, ktorá v reálnom čase tlmočí rozhovor, sa môže každý paralympionik bez problémov porozprávať s kýmkoľvek iným, aj keď si vzájomne nerozumejú. Zrakovo postihnutí používatelia ocenia funkciu Bixby Vision for Accessibility s hlasovým popisom okolia a obrazových materiálov, prípadne technológiu Relúmĭno outline, ktorá automaticky zosilní jas a kontrast na displeji a prípadne zvýrazní okraje objektov. Vďaka tomu sa zrakovo postihnutí športovci budú môcť ľahšie orientovať na športoviskách a komunikovať s fanúšikmi.

Paralympijský duch prostredníctvom špeciálnych zážitkov pre fanúšikov

S otvorením paralympijských hier sa v bezbariérových centrách Olympic™ Rendezvous @ Samsung na Champs-Elysees 125 a Square Marigny v Paríži predstavil aj nový rad populárnych odznakov Samsung Olympic Games Pin Collection. Fanúšikovia paralympijských hier sa môžu zapojiť do ich zbierania vďaka umelej inteligencii Galaxy AI. Odznakov je celkom šestnásť, štyri z nich predstavujú typické paralympijské športy – slepý futbal, paraatletiku, vozíčkársky basketbal a paratenis. Kto nazbiera všetkých 16 odznakov, získa nový telefón Galaxy Z Flip6 a bude mať šancu vyhrať vstupenku pre dve osoby na zimné olympijské a paralympijské hry v Miláne a Cortine v roku 2026. Fanúšikovia sa tiež budú môcť zúčastniť interaktívnej expozície Samsung z olympijských a paralympijských hier a vyskúšať si na vlastnej koži najnovšiu technológiu Galaxy. Okrem toho Samsung plánuje v centrách OlympicTM Rendezvous @ Samsung aj ďalšie akcie, na ktorých sa budú môcť fanúšikovia stretnúť s paralympionikmi tvárou v tvár.

Fanúšikovia a ďalší návštevníci sa môžu s najnovšou technológiou od Samsungu stretnúť v centrách Olympic™ Rendezvous @ Samsung, ktoré fungujú počas celej paralympiády na nasledujúcich miestach:

  • OlympicTM rendezvous @ Samsung | Square Marigny sa znovu otvorí 29. augusta a zostane otvorené do 8. septembra každý deň od 10 do 22 h.
  • OlympicTM rendezvous @ Samsung | Champs-Élysées 125 je otvorené od 10 do 20 h (pondelok – sobota) a od 11 do 20 h (nedeľa až do 31. októbra).

Značky: