Byť štvorkárom sa oplatí – to síce v škole neplatí, ale štvrtý mobilný operátor na tom stavia svoju kampaň. Slovenská pošta (SP) a spoločnosť SWAN, a,s. predstavili novú značku. Štvrtý slovenský operátor bude pôsobiť na trh pod menom 4ka.

Voucher

V tejto obálke je SIM karta nového operátora menom 4ka

Predvoľba tohto operátora je 0950 a podpora pre zákazníkov je na čísle 950. Odteraz to však už budú samé štvorky. Webová stránka nového operátora je www.4ka.sk.

4ka2-3

Šéf Swanu a šéf slovenskej pošty očividne našli spoločnú reč

Operátor bude zo začiatku poskytovať len preplatené služby. Kúpite si kredit a telefonujete, SMSkujete a využívate mobilné dáta. Postpaid služby pribudnú neskôr. SIM karty, ale aj mobilné telefóny, bude možné kúpiť na pobočkách Slovenskej pošty už od zajtra (5. októbra).

Logo4ka

Takto vyzerá logo nového operátora. Ide o čisto slovenského operátora

Pobočiek SP je na Slovensku okolo 1500, ponúkať budú služby mobilnej komunikácie bez akejkoľvek  viazanosti a s plným pokrytím  Slovenska. Cena za minútu hovoru, odoslanie SMS a 1 MB dát je na Slovensku, ale aj v celej Európskej únii, 4 centy.

4ka2-4

Zástupcovia Swanu a Slovenskej pošty tesne pred ohlásením nového operátora

SIM karta s predplateným kreditom má jednoduchý názov Moja 4ka a okrem karty obsahuje aj kredit vo výške 4 eurá. Tá zabezpečí volanie do všetkých sietí v rámci Slovenska, ale aj EÚ za jednotnú cenu 4 centy za minútu. Tarifikácia je sekundová, teda počíta sa od prvej sekundy. Za rovnakú sumu odošlete SMS do slovenských sietí, ale aj do štátov EÚ. MMSky zatiaľ 4ka nepodporuje, táto služba nie je často využívaná.

NieJeDostOperatorovNaSlovensku

Máme už dosť mobilných operátorov na Slovensku?

Dobíjanie kreditu je možné vo všetkých pobočkách Slovenskej pošty v hotovosti, alebo bezhotovostne s produktami Poštovej banky. Na vybraných 570 miestach bude možné zakúpiť dobíjacie kupóny v hodnote 4, 8, 12 a 16 Eur.

Dobitý kredit vám neprepadne. Je ho možné prenášať v rámci služby Prenos kreditu na iné čísla v rámci siete 4ky. Tento prenos je bezplatný. Realizuje sa to SMSkou alebo zavolaním na skrátený sieťový kód. Služby SIM karty Moja 4ka je možné využívať 16 mesiacov od posledného dobitia.

Logo4ka-2

Ak sa pozriete podrobnejšie na logo nového operátora, nájdete tam mobilný telefón aj znamienko +.

Za 4 centy bude k dispozícii 1 MB dát a to na Slovensku, ale aj v rámci EÚ. Zákazníci, ktorí už intenzívne používajú mobilný internet si môžu kúpiť dátový balík 4G GIGA, ktorý obsahuje 1 GB dát v sieti 4ky (4G a 2G pripojenie) za 1 eur opäť na každej pošte. Platnosť dátového balíka 4G GIGA je 30 kalendárnych dní. Počet aktivovaných balíkov nie je obmedzený.

Pokrytie

Toto je aktuálne a budúce pokrytie vlastnou sieťou. Hovoríme o pokrytí populácie, nie plochy. Aktuálne Swan pokrýva asi 60 miest na Slovensku

4ka už dnes pokrýva vlastnou sieťou 40% obyvateľstva Slovenska. Do konca roka by to malo byť 50% a do konca roka 2016 by to malo byť 80%.

Mobily

Toto aj aktuálna ponuka smartfónov u nového operátora

Aktuálna ponuka telefónov obsahuje modely lacnejších smartfónov. Zatiaľ sú v ponuke 4 modely: Samsung E1200, Huawei Y360. Lenovo 2010 a Huawei Y635. Táto ponuka bude postupne rozširovaná.

PredplatenaKarta

Takto vyzerá SIM karta u nového operátora

Štvrtý mobilný operátor ponúka aj možnosť prenosu čísla od iného slovenského operátora do 4ky a za službu sa neúčtujú žiadne ďalšie poplatky. Prenos je možné zrealizovať v rámci celej siete pobočiek SP. Na stránke www.4ka.sk je možné zarezerovať si číslo podľa vlastného želania za výhodných podmienok, pričom celý výnos z tejto rezervácie operátor venuje na dobročinné účely.

Ponuka4ky

Poď s nami do štvorky – 4 centy na minútu volania, 4 centy za SMS a 4 centy za 1 MB dát. Doma aj v EÚ. Dovoláte sa aj mimo územia EÚ

Slovenská pošta týmto krokom modernizuje svoje služby. Pripomeňme, že denne obslúži asi 200 000 ľudí. Príchodom 4ky sa opäť otvára konkurenčný boj medzi operátormi a je to jasný krok k búraniu hraníc medzi Slovenskom a štátmi EÚ.

GigaZaEuro

Toto je asi najlepšia vec- 1 GB dát za 1 Euro. Platí vo vlastnej sieti (alebo v národnom roamingu)

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.