Spoločnosť Touch Media oznámila celosvetové uvedenie unikátnej mobilnej aplikácie Route 66 Navigation pre iPhone. Verzia pre telefóny Android bude uvedená čoskoro.

Aplikácia Route 66 Navigation odpovedá na dopyt cestujúcich z celého sveta po navigácii, ktorá funguje offline, umožňuje jednoduché a spoľahlivé plánovanie trás a navyše poskytuje komplexné informácie o celej trase slávnej americkej Route 66. Momentálne nemá vo svete konkurenciu.

Aplikácia umožňuje nielen jazdiť po Route 66 v oboch smeroch od začiatku v Chicagu alebo v Santa Monice, ale aj napojiť sa na ňu vo vybranom smere kdekoľvek po ceste. Na výber sú dve trasy – trasa A vedie cestujúcich po najatraktívnejších častiach Matky ciest a na trase B objavia staré alebo alternatívne úseky Route 66. Svoj trip si môžu naplánovať priamo z miesta, kde sa nachádzajú, alebo si vytvoriť a uložiť kompletný plán cesty na každý deň.

Počas jazdy sa cestujúcim na mape zobrazujú upozornenia na významné historické miesta, motely, reštaurácie, obchody alebo ruiny a opustené lokality. Aplikácia momentálne ponúka viac ako 880 atraktívnych bodov záujmu (POI), pričom naďalej pribúdajú nové miesta, ako aj aktuálne informácie o nich.

Route 66 Navigation umožňuje pohodlné ovládanie pri jazde autom, na motorke a v obytných vozoch. Všetky jej funkcie sú prispôsobené tomu, aby sa cestujúci dostal pohodlne do cieľa a naplno si užil neopakovateľnú atmosféru Route 66. V priebehu testovania aplikácie prešiel Route 66 Navigation Team počas 23 dní 7057 km a otestoval takmer všetky zjazdné úseky tejto Matky ciest. Vďaka tomu navigácia povedie cestujúcich spoľahlivo a presne a to aj v miestach, kde je Route 66 prerušená uzávierkami ciest a obchádzkami. Jednou z kľúčových vlastností navigácie je aj jej pravidelná aktualizácia pri každej novej uzávierke a obchádzke a cestujúci dostane vždy aktuálnu trasu.

Aplikácia Route 66 Navigation používa navigačné riešenie a spoľahlivé offline mapové podklady, ktoré poskytla spoločnosť HERE Technologies. Vďaka nim je možné aplikáciu používať aj v miestach, kde na Route 66 chýba mobilný signál, alebo dátové pripojenie.

„Odpoveď na otázku, prečo ešte mobilná navigácia pre Route 66 nie je na trhu sme našli počas uplynulých 9 mesiacov pri samotnom vývoji aplikácie. Nebolo jednoduché vymyslieť spôsob, ako cestujúcich navigovať priamo po Route 66 a to dokonca po dvoch trasách a v dvoch smeroch, na západ a na východ. Museli sme tiež vyriešiť množstvo rôznych technických komplikácií, a preto som skutočne rád, že sa všetko podarilo a dnes môžeme ako prví na svete predstaviť Route 66 Navigation s balíkom praktických funkcií,“ povedal Marián Pavel.

Marián Pavel a Jan Švrček, majitelia československej spoločnosti Touch Media sú zanietení fanúšikovia Route 66 a tešia sa na svoju nadchádzajúcu misiu. „Hrdo sa pripájame ku komunite všetkých tých, ktorí prispievajú k udržaniu a rozvoju turizmu na historickej Route 66. Zdieľame obrovské nadšenie pre všetko, čo Route 66 dokáže cestujúcim ponúknuť. Naším cieľom je nielen
uspokojiť potreby cestujúcich, ale podporíme všetkých, ktorí na Route 66 prevádzkujú biznis, múzeá, informačné centrá, tých, ktorí pripravujú rôzne podujatia a snažia sa o to, aby na Route 66 udržali jej neopakovateľné čaro,“ dodal Jan Švrček.

Aplikáciu Route 66 Navigation je možné v AppStore stiahnuť bezplatne v anglickom jazyku. Používatelia v nej získajú prehľadný zoznam všetkých POI, zoznam eventov ktoré sú usporiadané na Route 66 počas celého roka, správy zo servera Route66News.com, funkcie S.O.S a Travel report. Navigačné funkcie sú spoplatnené formou in-app purchase. Ročná licencia pre navigáciu a mapy stojí 49,99 EUR. Rovnakú funkcionalitu bude mať aj aplikácia Route 66 Navigation pre Android, na trh príde čoskoro. V nasledujúcich mesiacoch bude spoločnosť Touch Media aplikáciu ďalej
rozvíjať a to aj na základe pripomienok a podnetov od cestujúcich, alebo ľudí, ktorí na Route 66 žijú. Cieľom je ponúknuť ľuďom na Route 66 to najlepšie, čo môžu na svojej ceste dostať.

Google Play

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.