Google si myslí, že HTTPS by mali mať všetky weby. Bez ohľadu na to, aké informácie prenášajú.

Nie každý web potrebuje protokol HTTPS, ktorý prenáša dáta medzi počítačom a serverom v zašifrovanej podobe. Nie všetky totiž prenášajú citlivé dáta. Na druhú stranu sa tak prenášaný obsah stáva nečitateľným po sieti, čo má pozitívny dopad na celkové vaše súkromie. O tom ako Chrome bude meniť zobrazenie bezpečných HTTPS webov a nezabezpečených HTTP sa hovorí už dlho.

Aktuálne ste sa stretávali so zeleným políčkom a nápisom Zabezpečené, ak išlo o web, ktorý používal šifrovanie cez HTTPS.

Weby, ktoré tento protokol nepoužívali, mali iba sivý krúžok s písmenom „i“ uprostred.

Od verzie Chrome 68, ktorá je práve v procese globálneho uvoľňovania, bude každý nezabezpečený web označený ako Nezabezpečené. Ďalej sa bude tento prvok meniť a v ďalších verziách bude mať červené pozadie, podobne ako zelené v prípade zabezpečeného webu.

Postupne sa grafika preklopí a na bezpečné weby sa nebude upozorňovať tak ako doteraz. Začne sa totiž graficky viac upozorňovať na nezabezpečené

V našom prípade sme Chrome 68 ešte nemali k dispozícii. Vyskúšajte si aktualizáciu spustiť u seba cez hlavné menu a položku PomocníkInformácie o prehliadači Google Chrome.

Zdroj: TechSpot

Prečítajte si aj:

Chrome Canary vás upozorní, keď stránka presiahne váš nastavený limit

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.