V tomto rebríčku vedie Rod Draka.

House of the Dragon je najviac sťahovaným seriálom v roku 2022 na torrentových stránkach. Seriál ťaží z obľuby Game of Thrones, ktorý viedol dlhé roky v podobných rebríčkoch. Aj tých, ktoré vznikali pozeraním legálnych foriem, často v predplatených streamovacích službách. S prehľadom seriálov a najviac piráteného obsahu prišiel už tradične web TorrentFreak.

V roku 2020 sa najviac sťahoval seriál The Mandalorian, ktorý bol dostupný na Disney+ a v roku 2021 to bol seriál Wandavision. Popularita je závislá aj na tom, či sú dostupné ďalšie diely. Ak totiž nepribúda obsah a seriál neláka stálych alebo nových sledovateľov, posúva sa z rebríčka nadol. Rebríčky ale obsahujú aj stálice ako napríklad Rick a Morty, no ten v tomto roku takisto vypadol.

Tiež je vhodné uviesť aj fakt, že torrent ako taký nemá najväčší podiel na pirátstve. Minimálne nie na filmovom. Vyhľadávacie služby ročne odstránia milióny odkazov vedúcich na stránky s nelegálne vysielanými filmami.

Používatelia teda viac ako sťahovanie uprednostňujú pozeranie filmov a seriálov priamo v prehliadači internetu. Mnohé služby fungujú roky a kým sú niektoré weby vypnuté, vzniknú ďalšie, veľmi podobné doménou aj vizuálom.

PriečkaMinulý rokNázov seriáluStreamovacia služba
1(…)House of the DragonHBO
2(…)The Lord of the Rings: The Rings of PowerAmazon Prime
3(…)The BoysAmazon Prime
4(…)Moon KnightDisney+
5(…)HaloParamount+
6(…)Obi-Wan KenobiDisney+
7(…)The Book of Boba FettDisney+
8(…)Stranger ThingsNetflix
9(…)She-Hulk: Attorney at LawDisney+
10(…)AndorDisney+

Zdroj: TorrentFreak

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.