Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Úvodná komunikácia pre nové BMW XM (kombinovaná spotreba paliva: 1,7 – 1,6 litra/100 km; kombinovaná spotreba energie: 34,5 – 33,0 kWh/100 km; kombinované emisie CO2: 39 – 35 g/km podľa WLTP; údaje podľa NEDC: – ), prvý vysokovýkonný automobil s pohonom M HYBRID uvedie BMW na trh spolu so silnými, nezávislými a sebavedomými kreatívnymi partnermi.

V tejto úlohe bude aj Naomi Campbell, modelka a  herečka, kultúrna inovátorka, a jedna z najvplyvnejších osobností medzinárodnej módnej scény za posledné štyri desaťročia. Naomi bude súčasťou celosvetovej komunikácie pre uvedenie BMW XM na trh pod mottom „Dare to be You“ (Odváž sa byť sám/a sebou), ktorá sa zameriava na nový rozmer osobného rozvoja, sebadôvery, expresívneho životného štýlu a zaručenej individuality. Prvé BMW XM nie je len extravagantným dizajnovým prejavom, ale súčasne je aj priekopníkom maximálneho výkonu s elektrifikovaným pohonom.

„Slogan BMW M „Dare to be You“ ma okamžite oslovil, pretože presne vystihuje sebavedomý postoj, ktorý je nevyhnutný pre pokrok a pozitívnu zmenu,“ hovorí Naomi Campbell. So svojím silným zmyslom pre estetiku a dizajn bude nápomocná pri pripravovaných projektoch. Ako ďalší vrchol tejto spolupráce bude v priebehu roka 2023 predstavený ňou navrhnutý automobil modelu BMW XM.

Naomi Campbell, nadčasová ikona a odhodlaná zástankyňa spoločenských zmien, patrí do vybraného okruhu „catwalk“ hviezd, ktoré sú spájané s pojmom supermodelka. Britská dcéra jamajských rodičov dodnes na medzinárodných módnych prehliadkach obhajuje väčšiu rozmanitosť v módnom biznise. Aj preto je stále považovaná za priekopníčku pre ďalšiu generáciu nastupujúcich talentov na kreatívnej a módnej scéne.

Paralelne so svojou kariérou na mólach v štýle „haute couture“ je Naomi Campbell dlho úspešná ako herečka, návrhárka a podnikateľka. Okrem toho podporuje rôzne charitatívne organizácie vrátane jej novej iniciatívy EMERGE na podporu kreatívnych talentov zajtrajška, ktorá sa v roku 2022 zamerala najmä na ďalšiu generáciu kultúrnych talentov na africkom kontinente, ako aj UNESCO. „Naomi Campbell je žena, ktorá ide neochvejne svojou vlastnou cestou a stala sa nielen jedinečnou supermodelkou, ale aj fascinujúcou osobnosťou,“ hovorí Jens Thiemer, Senior Vice President Customer and Brand BMW. „Je len málo ľudí, ktorí sa dokážu stotožniť s mottom „Dare to be You“ tak silno ako ona.“

BMW XM bude debutovať na svetových automobilových trhoch na jar 2023 a určite vyvolá senzáciu svojim expresívnym dizajnom a výrazne charakteristickým interiérom s M Lounge v zadnej časti, ako aj ohromujúcim výkonom.

Pohon M HYBRID pre BMW XM, adaptovaný z vytrvalostných pretekov a použitý po prvýkrát v sériovom modeli, generuje systémový výkon 480 kW/653 k. Špeciálny model BMW XM Label Red (kombinovaná spotreba paliva: 1,7 – 1,6 l/100 km; kombinovaná spotreba energie: 34,5 – 33,0 kWh/100 km; kombinované emisie CO2: 39 – 35 g/km podľa WLTP)  s maximálnym výkonom 550 kW/748 k sa od jesene 2023 stane najvýkonnejším sériovo vyrábaným vozidlom, ktoré bolo schválené pre cestnú premávku v 50-ročnej histórii divízie BMW M GmbH.

Značky: