Chyba sa podľa dostupných informácií prejavuje len na Windows 10.

Nová verzia prehliadača Mozilla Firefox 113.0.2 v sebe obsahuje aj niekoľko problémov. Nejde o závažné bezpečnostné chyby, no aj tak môžu znepríjemniť prehliadanie internetových stránok. Problém sa týka prehliadania videí v sieti Reddit v prípade, že máte operačný systém Windows 10 a grafickú kartu Intel HD Graphics 530 s verziou ovládača 20.19.15.4390.

Tí z vás, ktorí túto sieť nepoužívate, alebo ste na nej nespúšťali videá, na chybu pravdepodobne nenarazíte. Podľa dostupných informácií z nástroja Bugzilla sa chyba prejavuje tak, že po spustení videá po niekoľkých sekundách okno zbelie. Následne na to sa používateľské rozhranie obnoví, pričom video sa zasekne, no zvuk beží ďalej.

Druhý problém sa týka prehrávania videa v režime Obraz v obraze. Aj tu ide o možno kurióznu chybu, na ktorú nemusíte naraziť. Na to, aby sa prejavila, potrebujete mať nainštalované nástroje Microsoft PowerToys. Fanúšikovia tohto rozšírenia systému, ktorí používajú nástroj FanzyZones zistia, že doplnok nezaregistroval video otvorené v PiP režime a nesprávne ho priradil k definovanej zóne na obrazovke.

Je pomerne častým javom, že po vydaní novej hlavnej verzie sa zakrátko objaví 1 či 2 aktualizácie menšieho rozsahu. Mozilla sa s týmto stretáva už dlhé roky a aj z našich skúseností to už patrí k akémusi koloritu vydávania nových hlavných verzií. Keďže chyby nemajú bezpečnostný charakter, s ich inštaláciou sa nemusíte ponáhľať. Pravdepodobne sa ale prehliadač aktualizuje automaticky.

Zdroj: ghacks.net

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.