Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Exkluzívny dizajn a prvky výbavy robia z najväčšieho a najuniverzálnejšieho modelu britskej prémiovej značky dokonalého spoločníka na spontánne výlety za hranice mestskej mobility. Od novembra 2022 bude MINI Untamed Edition zdôrazňovať robustnú charizmu modelu MINI Cooper SE Countryman ALL4 aj s novým lakom Nanuq White.

Dva pohony s celkovým systémovým výkonom 162 kW (220 k) poskytujú športovú zábavu na ceste aj mimo nej. Predné kolesá poháňa trojvalcový motor s výkonom 92 kW (125 k), zadné kolesá poháňa elektromotor s výkonom 70 kW (95 k). Model MINI Cooper SE Countryman ALL4 (kombinovaná spotreba paliva: 2,1 – 1,7 l/100 km podľa WLTP, 2,1 – 1,9 l/100 km podľa NEDC; kombinovaná spotreba elektrickej energie: 15,5 – 14,8 kWh/100 km podľa WLTP, 14,8 – 14,1 kWh/100 km podľa NEDC, kombinované emisie CO2: 47 – 39 g/km podľa WLTP, 48 – 44 g/km podľa NEDC) vyniká maximálnou trakciou a stabilitou jazdy aj mimo spevnených ciest. S elektrickým dojazdom 51 kilometrov môže model MINI Cooper SE Countryman ALL4 jazdiť športovým štýlom aj v mestskom prostredí a to bez produkovania lokálnych emisií.

Dizajnové prvky edície Untamed

Špeciálna edícia zvýrazňuje robustný dizajn vonkajšieho vzhľadu MINI ALL4 s novým lakom Nanuq White a podčiarkuje športový charakter modelu MINI Cooper SE Countryman ALL4. Doplnky vo farbe karosérie sa nachádzajú aj na spodnej časti otvoru na vstup vzduchu vrátane ochrany proti podbehnutiu, na lištách vzduchovej clony v prednom nárazníku a na bočných prahoch, ako aj na rámikoch okolo reflektorov a v spodnej časti zadného nárazníka.

Kontrastná povrchová úprava v modrej farbe Frozen Blue Stone dodáva charakteristický vzhľad modelu z tejto edície s grafickými detailmi. V tejto farbe sú vytvorené štyri diagonálne pruhy v spodnej časti každých dverí, ako aj lišty okolo bočných okien. V rovnakej farbe vytvorený grafický vzor inšpirovaný horskou krajinou sa objavuje aj na bočných lištách a na prahoch, cez ktoré sa nastupuje do modelu MINI Cooper SE Countryman ALL4 v Untamed Edition. Nápis UNTAMED má svoje miesto aj na zadných bočných oknách.

Charakteristická grafika horskej krajiny zdobí v interiéri aj decentné odznaky na vonkajšej časti operadiel sedadiel. Výrazný vzor krajiny sa nachádza aj na osvetlenej ozdobnej lište vo farbe Frozen Blue Stone. Pri dlhších výletoch sa po zotmení objaví na palubnej doske dodatočný efekt: v nočnom dizajne sa aj tu potom rozsvieti nápis UNTAMED. Navyše, od novembra 2022 vylepšia interiér dva nové prvky výbavy: na požiadanie dodávaná panoramatická presklená strecha a rovnako na požiadanie dodávané HIFI ozvučenie reproduktormi od značky Harman Kardon.

Okrem športového volantu čalúneného kožou Nappa s nápisom špecifickým pre danú edíciu na spodných lúčoch vyniká edícia aj rozsiahlou štandardnou výbavou. Okrem LED svetlometov s rozšírenými funkciami, doplnkových jazdných režimov MINI Driving Modes, ako aj funkcie Connected Media, sa teraz štandardná výbava rozširuje o MINI Driving Assistant, ktorý obsahuje ďalšie funkcie pre zvýšenie komfortu a bezpečnosti.

Značky: