Šport je medzi ľuďmi žiadaným obsahom, ale streamovací gigant sa zatiaľ na živé prenosy nezameriaval.

Netflix je spoločnosť zameraná na streamovanie filmov a seriálov, ktorá sa v posledných rokoch orientuje aj na jednoduché mobilné hry, ale v budúcnosti by svoje pôsobenie mohla rozšíriť aj na športovú oblasť.

Ako totiž uvádza denník Wall Street Journal, spoločnosť údajne rokuje o vytvorení nového golfového turnaja v Las Vegas, ktorý by bol určený pre celebrity a ktorého by sa zúčastnili hviezdy z niektorých jeho titulov, ako napríklad Drive to Survive.

Rokovania sú podľa všetkého iba na začiatku, ale vlastný golfový turnaj so zaujímavými účastníkmi dáva zmysel ako prvý vstup Netflixu do športového streamingu. Streamovanie živých športových podujatí je totiž náročné a drahé, pričompoplatkyza tie najväčšie a najsledovanejšie sú veľmi vysoké. Pri vlastnom podujatí tieto problémy do veľkej miery odpadajú.

Šport je zároveň obsah, ktorý je u fanúšikov veľmi žiadaný a mnohí sú ochotní si zaň aj priplatiť. Netflix sa o šport zaujíma už roky, ale doteraz šlo hlavne o rôzne dokumentárne filmy.
V oblasti živého vysielania zatiaľ firma nemá veľa skúseností a napríklad v apríli bol začiatok jej živej šou Love is Blind opakovane odložený pre bližšie nešpecifikované eproblémy.

Zdroj: Wsj.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.