Spoločnosť Netflix sa v oblasti hier nechce spoliehať len na externé spoločnosti a zakladá preto vlastné herné vývojárske štúdio.

Jeho sídlom budú fínske Helsinky, kde majú programátori vyvíjať originálne hry, ktoré by neobsahovali reklamy ani dodatočné nákupy v aplikáciách. Riaditeľom herného štúdia má byť Marko Lastikka, ktorý pôsobil v spoločnostiach Zynga aj Electronic Arts.

Netflix tvrdí, že Helsinki sú ako sídlo herného štúdia vhodné aj preto, že sú domovom najlepších herných talentov na svete. Bude to už druhé herné štúdio streamovacieho giganta v tomto meste, keďže tam sídli tiež spoločnosť Night School, ktorá vytvorila hry ako Boss Fight či Oxenfree.

Night School sa stala súčasťou Netflixu ako jedna z akvizícií, firma ju teda nebudovala od nuly, ako to bude v tomto prípade. Okrem toho však Netflix kúpil i ďalšie dve menšie spoločnosti, ktoré sa zaoberajú vývojom hier, napríklad Next Games stojacu za známou mobilnou hrou Walking Dead.

Spoločnosť Netflix zároveň dodáva, že zriadenie herného štúdia je len začiatok a vytvorenie konkrétnej novej hry môže trvať roky. V najbližšom období sa teda nového originálneho herného titulu z jej dielne asi nedočkáme.

V súčasnosti Netflix poznáme hlavne ako streamovaciu spoločnosť, ale pôvodne to bola vlastne obrovská požičovňa DVD, ktorá sa v USA zameriavala na ich zasielanie poštou. V súčasnosti vyrába aj vlastný filmový a seriálový obsah a od novembra 2021 do svojej ponuky pre predplatiteľov postupne zaraďuje aj mobilné hry.

Zdroj: About.netflix.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.